marți, 16 aprilie, 2024

Sevil Shhaideh, mesaj pentru primarii care au probleme cu legea

Distribuie:

Publicat:

Proaspat instalata in functiile de vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Sevil Shhaideh a spus ca raspunderea administrativa la nivelul competentelor aparatului de specialitate trebuie clarificata printr-un proiect de lege.

“Trebuie clarificata raspunderea administrativa la nivelul competentelor aparatului de specialitate care lucreaza si partea de ales local sau partea de demnitar”, a precizat Sevil Shhaideh, potrivit Adevarul.

Intrebata in continuare daca exista posibilitatea ca primarii care au probleme cu legea sa scape de raspundere, ministrul propus a raspuns negativ.

Citeste si: Cum este vazut Guvernul Grindeanu in presa internationala

“Nu se pune problema asa. Problema se pune pe clarificare a competentelor. Atat timp cat exista aparat de specialitate care trebuie sa raspunda pentru partea de legalitate, pentru toata partea de avize – uitati-va la o autorizatie de construire, unde secretarul autoritatii administrativ teritoriale raspunde pentru legalitatea actului respectiv, arhitectul sef al unitatii administrativ teritoriale raspunde pentru incadrarea in toate prevederile solicitate in certificatul de urbanism, PUGPUZ, avize de mediuprimarul este singurul care astazi raspunde in fata legii daca ceva este in neregula cu aceasta autorizatie de construire. Si in acest sens se impune clarificarea competentelor”, a explicat ea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img