vineri, 26 aprilie, 2024

Sf. Nicolae 2018: Iata cele mai frumoase mesaje de Sfantul Nicolae

Distribuie:

Publicat:

Sf Nicolae 2018 felicitari, mesaje, urari. Iata cele mai frumoase mesaje de Sfantul Nicolae: La multi ani! Felicitari de Sf Nicolae.

Sf Nicolae 2018 felicitari, mesaje, urari. Joi, toti cei care poarta numele de Nicolae, Nicoleta, Nicusor, Niculita, Niculina, Nicu, Nicole si alte derivate ale acestora isi serbeaza ziua numelui. Pentru cei care doresc sa transmita un gand bun, o urare sau o felicitare, dar nu au inspiratie sau timp, le propunem cateva mesaje legate de semnificatia sarbatorii, serioase, cu umor sau in versuri. Din toate acestea va puteti inspira pentru a le face o bucurie.

Peste 800.000 de romani isi sarbatoresc onomastica de Sfantul Nicolae. Din totalul persoanelor care poarta aceste nume, aproape 538.500 sunt barbati (Nicolae, Niculai, Nicusor, Niculae, Nicu, Nicula, Nicoara), iar aproximativ 280.000 sunt femei (Nicoleta, Niculina, Neculita, Nicolina, Nicola)”.

Sf Nicolae 2018 felicitari, mesaje, urari. Dintre aceste prenume, cel mai raspandit este Nicolae/ Nicolaie, apartinand unui numar de 353.415 barbati, urmat de Nicoleta, prenumele a 191.030 de femei.

Sfantul Nicolae, de origine greceasca (Nikolaos), numele este format din doua cuvinte: nike, „victorie“ (de la nikao, „a invinge“), si laos, „popor“, putandu-se talmaci prin „obsteasca biruinta“. Sfantul Nicolae, patronul Greciei, Rusiei si al multor orase din Apusul Europei, este unul din cei mai populari sfinti ai crestinatatii, datorita multelor minuni savarsite atat in timpul vietii, cat si dupa moartea sa, fiind supranumit „Facatorul de Minuni”, pastrand si rolul de Mos pentru copii. Sf. Nicolae este sarbatorit in 6 decembrie.

Sf Nicolae 2018 felicitari, mesaje, urari. In unele regiuni fetele se aduna in ajunul sarbatorii pentru a face placinte, iar seara, la ora noua fix, flacaii navalesc peste ele si petrecerea incepe. In zona rurala, in ziua de Sfantul Nicolae, feciorii se organizeaza in cete, isi aleg gazda in casa careia repetitiile pentru colinda de Craciun si de Anul Nou vor avea loc. In popor se crede ca de Sfantul Nicolae incepe in adevaratul sens al cuvantului iarna. In aceasta zi Mosul isi scurtura barba sura si incepe sa ninga. Iar daca nu ninge inseamna ca Sfantul Nicolae a intinerit.

FELICITARI pentru prieteni si familie de Sfantul Nicolae

„La Multi Ani cu ocazia zilei de Sfantul Nicolae!”

„Pentru ca astazi este o zi speciala pentru tine, ma alatur si eu celor ce-ti doresc din adancul sufletului numai bine. La multi ani, Nicoleta!”

„O zi speciala pentru un coleg deosebit. La multi ani de ziua numelui tau!”

„Sper ca Mos Nicolae sa-ti umple ghetutele cu tot ceea ce ti-ai dorit”!

„Crede in ceea ce te poate face fericit! E doar o traditie care a trezit sentimente de bucurie in sufletul tauinca de la primul Mos Nicolae. Gandeste-te ca este acelasi care are grija sa vina la tine de fiecare data. La multi ani!”

„Ziua de 6 Decembrie sa aduca tuturor romanilor multa sanatate si fericire si ca spiritul acestei zile sfinte sa nu fie uitat.” 

Sf Nicolae 2018 felicitari, mesaje, urari. „Un trandafir, o floare si-o raza de soare sa-ti lumineze inima in aceasta zi deosebita. LA MULTI ANI!”

„Cu ocazia sarbatoririi numelui, primiti un calduros LA MULTI ANI, multa sanatate, multe realizari si tot ce va doriti langa cei dragi.”

„Sufletul tau sa vibreze in armonie si pace, iubirea sa te primeasca in bratele-i pline de caldura si duiosie, iar norocul sa te urmeze oriunde. La multi ani, de Sf. Nicolae!”
„Ne gandim cu totii la tine si pentru ca astazi este o zi speciala iti uram un sincer La Multi Ani!”

 „Sper ca ziua numelui tau sa iti aduca multe motive de a sarbatori. La multi ani!”

„Sa ai parte de sanatate, multe realizari si sa te bucuri de aceasta zi frumoasa mereu! La multi ani, de ziua numelui!”

„Cu ocazia sarbatoririi numelui primiti un calduros La Multi Ani, multa sanatate, realizari si tot ce va doriti alaturi de cei dragi.”

„Iti doresc o ora de liniste, o zi de pace, o saptamana de soare, un an de iubire, un veac de sanatate si un mileniu de bani. La Multi Ani!”

FELICITARI SF NICOLAE. „Draga Mos Nicolae, te rog sa aduci sanatate si fericire familiei si prietenilor mei. Multumesc. La Multi Ani!”

„La multi ani, Nicolae… in viata sa te impiedici de un bolovan de NOROC, sa calci intr-o balta de FERICIRE, sa te stropesti din cap pana in picioare cu IUBIRE si sa fii SANATOS!” 

„Felicitari dragul meu cu ocazia aceastei zile. Iti urez sa fii mereu sanatos, fericit si bucuros. La multi ani in cantec de clopotei de bucurie!”

MESAJE SF NICOLAE. „La multi ani si mult noroc in aceasta zi speciala. Iti dorim sa ti se indeplineasca toate dorintele. Sanatate si numai bucurii!”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img