marți, 16 aprilie, 2024

Sfasietor! Diagnostic cumplit pentru o frumoasa studenta din Iasi! Are nevoie de ajutorul tuturor pentru a mai putea trai

Distribuie:

Publicat:

Are nevoie de ajutorul nostru • Aceasta frumoasa studenta din Iasi trece prin clipe grele • Medicii i-au pus un diagnostic cumplit • Are nevoie de tratament in strainatate pentru a se vindeca • Momentan, este sub supravegherea medicilor de la Institutul Regional de Oncologie din Iasi • Parintii si prietenii fetei s-au mobilizat si fac tot posibilul pentru ca boala ei sa fie tratata • Are nevoie urgenta de sange

Sanatatea este cel mai de pret lucru pe care il poate avea un om. Alexandra Ioana Contu, o tanara si frumoasa studenta a Universitatii "Al. I. Cuza", din Iasi, are nevoie de ajutorul tuturor persoanelor pentru a depasi momentele grele prin care trece. Pana acum cateva luni, pentru tanara studenta din Falticeni, totul mergea perfect.

Avea o viata normala si se pregatea pentru o cariera frumoasa in profesorat, frecventand cursurile Facultatii de Litere, specializarea romana-franceza. Cateva dureri de gat si faptul ca se simtea slabita din punct de vedere fizic au condus-o pe Alexandra catre un diagnostic greu de suportat.

Medicii au descoperit ca aceasta sufera de leucemie limfoblastica acuta, aceasta fiind cea mai frecventa forma de leucemie la copii si tineri, reprezentand aproximativ 80%-85% dintre cazurile de leucemie. Aceasta este o afectiune hematologica severa, determinata de proliferarea necontrolata de celule imature sau limfoblasti in maduva osoasa.

Are mare nevoie de sange

Pe data de 17 ianuarie, Alexandra a implinit varsta de 22 de ani. Aniversarea si-a petrecut-o pe un pat de spital, in Institutul Regional de Oncologie (IRO) din Iasi. Tanara, absolventa a Colegiului National "Nicu Gane" din Falticeni, isi poate recapata sanatatea si bucuria de a trai cu ajutorul medicilor, dar si cu ajutorul nostru.

Din cauza bolii de care sufera, Alexandra a fost nevoita sa renunte la studiile pe care le facea la Universitatea "Al. I. Cuza" din Iasi. Familia si prietenii incearca acum sa-i ofere o sansa si sa o ajute sa-si duca visele la bun sfarsit. Ea a fost internata la IRO in urma cu doua luni. Acum are mare nevoie de trombocite pentru ca starea ei de sanatate sa se imbunatateasca.

Conditia este ca donatorii sa fie barbati cu varste cuprinse intre 25 si 35 de ani, grupa B lll, RH pozitiv, perfect sanatosi. Sangele poate fi donat la Centrul Regional de Transfuzie Sanguina din Iasi, situat pe strada Nicolae Balcescu nr. 21.

"Facem un apel la toate persoanele care doresc sa vina sa doneze sange, deoarece nevoile spitalelor sunt din ce in ce mai mari. Este foarte bine ca in rezerva centrului sa existe un stoc suficient, pe categorii de tipuri de sange. Aceste produse nu le putem avea decat de la prezenta donatorilor in cadrul centrului de transfuzii", spune dr. Lavinia Gabriela Scripcaru, director al Centrului Regional de Transfuzie Sanguina Iasi.

Prietenii Alexandrei s-au mobilizat si au demarat o campanie pentru o ajuta

Chiar daca acest diagnostic produce un impact emotional imens, in prezent exista mai multe mijloace terapeutice prin care aceasta boala sa poata fi controlata si, intr-un final, vindecata, daca este descoperita la timp. Cu toate acestea, investigatiile suplimentare si tratamentul sunt foarte importante si, totodata, foarte costisitoare.

Familia Alexandrei incearca, astfel, sa se pregateasca pentru ceea ce va urma, dorind sa o duca pe fiica lor la o clinica din strainatate, unde ar beneficia de un tratament mai bun.

Cu ajutorul unor apropiati, oameni de afaceri, localnici sau prieteni, parintii Alexandrei au reusit sa stranga pana acum o suma de bani care, din pacate, nu este suficienta pentru toate investigatiile necesare. Prietenii si cunoscutii Alexandrei au demarat o campanie pe Facebook, prin care ii indeamna pe oamenii care au grupa de sange potrivita sa mearga sa doneze pentru a o ajuta pe tanara studenta.

Totodata, acestia organizeaza, in Falticeni, diverse evenimente cu caracter caritabil, pentru a strange donatii care sa ii ajute pe parintii fetei sa plateasca tratamentele necesare.

"Alexandra este studenta in an terminal la Facultatea de Litere. Recent a fost diagnosticata cu leucemie limfoblastica de tip T. La sfarsitul lunii noiembrie avea dureri de gat, dar analizele erau perfecte. Am mers si am facut o ecografie, iar medicul a zis ca ar fi bine sa mearga la ORL. Am mers si la dentist, ni s-a spus ca ar putea fi ceva la masele. La ceva timp, a racit si au reaparut durerile de gat. Apoi am mers la IRO in Iasi, i s-a facut punctia si s-a pus diagnosticul. Acum ea este internata la IRO, are parte de o ingrijire foarte buna", a povestit Mirel Contu, tatal Alexandrei

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img