vineri, 29 martie, 2024

Sfaturi pentru folosirea unei masini de facut paine

Distribuie:

Publicat:

Detii o masina de facut paine si vrei sa afli cum ii poti maximiza performanta? Inca de la lansarea sa in 1986, acest aparat a imbunatatit stilul de viata al multor persoane. Dar nu toata lumea isi permite sa-si pregateasca propria paine de casa.

In 2020 se preconizeaza un consum de aproximativ 30, 1 kilograme de paine pe cap de locuitor al Terrei. Astfel ca, valoarea produselor de panificatie pentru 2020 se va cifra la suma de 65, 52 de miliarde de dolari. Tu iti pregatesti painea folosind un astfel de aparat?

Beneficiile masinii de facut paine

    Iti ofera controlul absolut asupra compozitiei aluatului;
    Economiseste timp si te scapa de multiplele operatiuni necesare framantarii in mod manual a painii;
    Scapi de murdaria din bucatarie atunci cand trebuie sa faci aluatul pentru paine;
    Iti ofera posibilitatea de a prepara si alte produse de panificatie, cum ar fi aluat pentru paste si pizza ori prajituri;
    Poti pregati si alte tipuri de preparate, asa cum este dulceata;
    Caracteristicile anumitor aparate iti permit sa pregatesti acasa diverse specialitati de taitei sau mochi;
    Este utila pentru persoanele care urmeaza diete si trebuie sa consume paine fara gluten, de exemplu;
    Calitatea produsului obtinut este incomparabil mai buna decat painea din comert;
    Poti pregati feluri variate de paine in cel mai simplu mod, doar apasand niste butoane.

Programele cele mai importante de utilizat pentru a produce paine acasa

Unul dintre principalele avantaje al unei masini de preparat paine este eficienta sa. Introduci ingredientele in cuva, apoi apesi un buton si la final painea este gata. Programele cele mai interesante ale unei astfel de masini iti ofera posibilitatea de a pregati:

    Diverse tipuri de paine – de la cea alba si pana la cea integrala, dar si specialitati, precum paine frantuzeasca sau chifle;
    Aluat de paine ori pizza – nu se activeaza functia de coacere, fiind pregatit doar aluatul propriu-zis;
    Variatii de paine in functie de gramaj sau consistenta aluatului – poti pregati paine de 700 ori 900 de grame, de exemplu sau poti opta pentru o compozitie mai aerata ori mai compacta;
    Pregatirea unor preparate speciale, asa cum este dulceata.

Desigur, fiecare aparat poate sa dispuna de programe dedicate, care ii sporesc calitatea.

Importanta aluatului in pregatirea unei paini de calitate

Consistenta aluatului este data de framantat si de temperatura de coacere. Atunci cand prepari painea manual ai nevoie de un termometru special pentru determinarea temperaturii corespunzatoare. Cu o masina de paine, tu nu mai trebuie sa faci nimic.

Pur si simplu te uiti cum creste aluatul. Mai mult de atat: chiar ii poti determina grosimea crustei. De aceea, un astfel de aparat te scuteste de o multime de operatiuni si iti garanteaza rezultate de calitate.

Sfaturi de retinut atunci cand faci paine in casa

    Foloseste cantitatea de ingrediente exacta, in conformitate cu reteta si sfaturile primite;
    Nu depasi cantitatea maxima de ingrediente permisa de aparat;
    Ingredientele trebuie adaugate in ordinea corecta;
    Verifica din cand in cand consistenta aluatului din masina.

Stiai ca:

Pana in 2023 se preconizeaza ca volumul de paini produse sa fie de aproximativ 25, 25 de milioane de kilograme?

Atunci cand detii propria masina de paine poti sa-ti prepari acest produs atunci cand doresti si ori de cate ori vrei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img