vineri, 19 aprilie, 2024

Si procurorii ieseni critica decizia de a modifica Codurile penale: “Se incearca transformarea unor abateri disciplinare in infractiuni grave”

Distribuie:

Publicat:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi isi manifesta ingrijorarea fata de decizia Executivului de a modifica Codul Penal si Codul de Procedura Penala.

"Constatam cu ingrijorare ca actualul proces legislativ de modificare a Codului Penal si Codului de Procedura Penala are loc fara o consultare reala a sistemului judiciar, fara studii si analize de specialitate si fara o minima estimare a consecintelor asupra impactului acestor modificari. Mai mult, asistem la o campanie publica de promovare a unor excese de limbaj, la distorsionarea opiniilor exprimate in cadrul procesului de consultare, la emiterea de acuzatii directe la adresa procurorilor si judecatorilor privind existenta represiunii nedrepte in cazurile in care au fost dispuse solutii de achitare, toate acestea fiind de natura sa atinga independenta magistratilor si buna functionare a sistemului judiciar. Ne exprimam profunda ingrijorare fata de incercarea de transformare a unor abateri disciplinare in infractiuni grave, respectiv Reaua credinta si Grava neglijenta, infractiuni de acelasi nivel de gravitate cu infractiuni impotriva vietii, integritatii corporale, avand ca subiect activ calificat judecatori si procurori. CONTINUARE

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img