marți, 19 martie, 2024

Simona Halep s-a retras de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro

Distribuie:

Publicat:

Jucatoarea romana de tenis Simona Halep, numarul cinci mondial, a anuntat, vineri, intr-o postare pe Facebook, ca nu va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din cauza pericolului constituit de virusul Zika.

“Regret sa va anunt ca am decis ca nu voi participa la Jocurile Olimpice de la Rio. Motivul deciziei mele este ingrijorarea vis-a-vis de pericolul pe care il poate implica virusul Zika”, afirma Halep (24 ani), in reteaua de socializare.

“Dupa numeroase discutii cu medici si familia, am ajuns la concluzia ca riscurile sunt mult prea mari pentru cariera mea sportiva si pentru sanatatea mea, mai ales ca femeie. Familia este mult prea importanta pentru mine, nu pot risca sa nu imi pot cladi una proprie, dupa incheirea carierei in tenis.
Stiu ca Jocurile Olimpice reprezinta un eveniment foarte important si regret cu adevarat circumstantele. Sper ca si Comitetul Olimpic si Sportiv Roman si romanii sa respecte decizia mea. Le urez succes tuturor participantilor, in special delegatiei noastre. Voi continua sa joc si sa reprezint cu mandrie Romania la cat mai multe turnee, asa cum fac si acum in cadrul turneului BRD Bucharest Open”, a mai spus Simona Halep.

Halep s-a referit prima oara la o posibila neparticipare a sa la JO 2016 in timpul turneului de la Wimbledon, cand si-a manifestat temerile legate de virusul Zika.

Oficialii americani din domeniul sanatatii au concluzionat ca infectiile produse de virusul Zika la femeile gravide pot cauza microcefalie a fatului, care se caracterizeaza printr-un cap mic al copilului si duce la serioase probleme de dezvoltare, precizeaza Reuters.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a indicat ca exista un consens stiintific asupra faptului ca Zika poate cauza Guillain-Barre, un sindrom neurologic rar, care poate provoca paralizie temporara la adulti.

Halep a participat la JO 2012, la Londra, dar a fost invinsa in primul tur la simplu cu 6-4, 6-2 de kazaha Iaroslava Svedova. Sapte romani erau calificati pentru turneul de tenis de la Rio, Simona Halep — simplu, Irina Begu, Monica Niculescu — simplu si dublu, Horia Tecau si Florin Mergea — dublu, Andreea Mitu si Raluca Olaru — dublu. Prin retragerea Simonei Halep, una dintre pretendente la medalii la JO 2016 (simplu si chiar dublu mixt, alaturi de Horia Tecau), delegatia Romaniei pentru Rio numara 103 sportivi calificati.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img