joi, 18 aprilie, 2024

Simona Halep si idolul sau, Roger Federer, foarte aproape de a marca, impreuna, istoria tenisul mondial

Distribuie:

Publicat:

In aceste zile, Simona Halep si idolul sau, Roger Federer, sunt foarte aproape de a marca, impreuna, istoria tenisul mondial.

Simona Halep si Roger Federer au sansa de a deveni, de la inceputul saptamanii viitoare, lideri mondiali, ai clasamentelor de tenis. Federer mai are nevoie de o victorie la Rotterdam, unde joaca sferturile de finala, iar Halep trebuie sa acceada un tur peste cel in care va juca Wozniacki.

Simona o intalneste azi, in sferturi la Doha, pe americanca Cici Bellis, iar Wozniacki joaca in acelasi turneu cu Angelique Kerber, un meci mult mai greu decat al jucatoarei romance.

Daca Federer si Halep devin, luni, lideri in ierarhia tenisului mondial, ar fi doar pentru a sasea oara in istorie, cand ocupantii primelor locuri din clasamentul feminin si masculin se schimba in acelasi timp.

Precedentele cazuri au fost:

– 9 septembrie 1991 Stefan Edberg l-a detronat pe Boris Becker si Monica Seles pe Steffi Graf
– 10 aprilie 1995 Andre Agassi l-a detronat pe Pete Sampras si Steffi Graf  pe Sanchez Vicario
– 5 iulie 1999 Andre Agassi l-a detronat pe Pete Sampras si Lindsay Davenport pe Martina Hingis
– 18 august 2008 Rafael Nadal l-a detronat pe Roger Federer si Ana Ivanovici pe Jelena Jankovici
– 9 iulie 2012 Roger Federer l-a detronat pe Novak Djokovici si Viktoria Azarenka pe Maria Sarapova

Simona Halep a vorbit pe teren, imediat dupa victoria impotriva Sevastovei. Reporterul turneului de la Doha a intrebat-o daca se va duce la shopping dupa aceasta partida, moment in care ea a inceput sa rada, la fel si spectatorii prezenti. Simona a spus ca va face acest lucru la finalul turneului, acum fiind concentrata pe meciuri.

"Este extraordinar. Anastasija este o jucatoare extraordinara. Este o placere sa joc aici. Sunt bucuroasa ca pot sa joc cel mai bun tenis al meu.

Pentru mine, in 2014, cand am castigat aici, a fost un moment care mi-a dat multa incredere. A fost cel mai important trofeu din cariera mea pana in acel moment. Acum sunt din nou aici si ma bucur.

Sunt foarte concentrata pe turneu si pe meciuri, apoi ma voi duce la shopping", a spus Simona Halep.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img