joi, 28 martie, 2024

Sindicalistii din politie si penitenciare acuza ca sunt discriminati la aplicarea legii salarizarii

Distribuie:

Publicat:

Cateva sute de politisti si angajati din penitenciare din toata tara au protestat sambata in fata MAI. Politistii sunt nemultumiti de salarizare, de deficitul de personal si de subfinantare, in timp ce angajatii din penitenciare solicita conditii mai bune de lucru, o salarizare echitabila, precum si demiterea ministrului Justitiei, Tudorel Toader. Protestatarii au vuvuzele si drapele cu insemnele sindicatului angajatilor din penitenciare si scandeaza "Demisia" si "Tudorele nici nu stii cat de mic incepi sa fii" si "Rusine sa va fie", "Tudorel, sluga model", "PSD, ciuma rosie". Ei au plecat in mars spre Piata Victoriei pentru a continua protestul pana la ora 16.00.

Sindicatele din politie acuza o discriminare a politistilor in ceea ce priveste aplicarea legii salarizarii, declarandu-se nemultumiti de subfinantarea institutiilor din subordinea ministerului si de logistica deficitara, de tergiversarea statutului politistului, de deficitul de personal si de planificarea serviciului de permanenta la domiciliu. De asemenea, angajatii din penitenciare solicita conditii mai bune de lucru, o salarizare echitabila, precum si demiterea ministrului Justitiei, Tudorel Toader. Angajatii din penitenciare spun ca lucreaza in conditii improprii si isi risca viata si sanatatea.

"Cerem investitii in conditii de munca si dotari care sa asigure protectia personalului si stoparea fenomenului violentei in penitenciare, doar in 2017 inregistrandu-se 95 de atacuri grave la adresa personalului", spun sindicalistii. Ei mai spun ca s-a facut o nedreptate atunci cand au fost taiate pensiile militare cu 30 la suta in septembrie anul trecut. De asemenea, precizeaza sindicalistii, ministrul Tudorel Toader ar trebui demis, intrucat "submineaza modernizarea sistemului penitenciar romanesc prin incompetenta si servilism". Ei atrag atentia ca daca aceste probleme nu vor fi rezolvate, vor continua protestele si vor refuza sa faca ore suplimentare, mergand chiar pana la blocarea activitatii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img