vineri, 29 martie, 2024

Situatie din ce in ce mai TENSIONATA in orient! Iranul a testat o noua racheta

Distribuie:

Publicat:

Gardienii Revolutiei, armata de elita a regimului islamic, au testat “cu succes” o racheta care a atins o tinta la 250 de kilometri in Golful Oman, a afirmat un responsabil militar iranian cu rang inalt, citat de agentiile Fars si Tasnim, scrie AFP.

Am testat in aceasta saptamana racheta Hormuz-2. Aceasta racheta a reusit sa isi distruga tinta situata la 250 de kilometri” in Golful Oman, a declarat generalul AmirAli Hadjizadeh, comandantul fortei aerospatiale a Gardienilor Revolutiei, citat de Tasnim.

Potrivit Fars si Tasnim, noua racheta iraniana are o raza maxima de actiune de 300 de kilometri.

Lansarea acestei rachete in regiunea Golfului Oman a avut loc in plina tensiune intre Iran si Statele Unite.

Miercuri, un alt responsabil al Marinei Gardienilor Revolutiei a acuzat Statele Unite ca incearca sa provoace “tensiuni” in Golful Persic dupa o serie de incidente saptamana trecuta.

“O nava a Marinei militare americane care traversa Stramtoarea Ormuz si-a modificat cursul pentru a se apropia la 550 de metri de vase ale Gardienilor Revolutiei intr-o actiune neprofesionista”, a declarat acest comandant naval, Mehdi Hashemi, citat de site-ul Gardiens Sepahnews.

“Actiunile din ultimele zile ale Statelor Unite si Marii Britanii arata ca au obiective nefaste, ilegitime si provocatoare (…) Nu doar ca nu doresc stabilitatea si securitatea in Golful Persic si Stramtoarea Ormuz, dar cauta si creeze tensiuni si o criza”, a adaugat el.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img