vineri, 29 martie, 2024

Slabeste cu ceai din coaja de banana

Distribuie:

Publicat:

Iata de ce este foarte sanatos ceaiul din coaja de banana si ce afectiuni poti preveni prin consumul lui.

Scade colesterolul si previne afectiunile cardiovasculare

Datorita cantitatii mari de fibre insolubile si solubile, coaja de banana are efecte pozitive asupra nivelului ridicat de colesterol. De fapt, cantitatea de fibre este mai mare in coaja decat in fruct, dar ambele sunt sursa importanta de potasiu, ceea ce ajuta la echilibrarea fluidelor si a electrolitilor in organism, regland bataile inimii. In plus, prin mentinerea colesterolului sub control este redus riscul de afectiuni cardiovasculare. 

Previne cancerul

Coaja de banana contine compusi anticancerigeni puternici, precum si proprietati citoprotectoare si antimutagene, care pot ajuta la scaderea riscului de aparitie a cancerului. Coaja mai este si sursa importanta de fitochimicale, cum sunt polifenolii si carotenoizii, care sunt cunoscuti ca antioxidantii care lupta impotriva cancerului.

Imbunatateste starea de spirit si lupta impotriva depresiei

Coaja de banana contine triptofan, un compus cunoscut pentru faptul ca stimuleaza eliberarea serotoninei si a dopaminei, doi hormoni care imbunatatesc starea de spirit si care lupta impotriva stresului.

Previne insomnia

Bucura-te de un somn odihnitor band o ceasca de ceai de coaja de banana. Dupa cum am mentionat anterior, triptofanul induce o stare de somnolenta si previne astfel insomnia. In plus, deoarece triptofanul are efect si asupra nivelului de serotonina, iar serotonina, la randul sau, imbunatateste calitatea somnului, te vei odihni mult mai bine.

Stimuleaza pierderea in greutate

Cojile de banana contin o cantitate mare de fibre solubile si insolubile, care sunt cunoscute pentru stimularea procesului de digestie si pentru inducerea senzatiei de saturatie. Nu numai ca vei manca mai putin dupa ce vei incepe sa bei ceai de coaja de banana, ci vei preveni poftele pentru alimente nesanatoase. In plus, va stimula metabolismul ca sa arda mai multe calorii si, in acelasi timp, te va energiza.

Cum se prepara ceaiul din coaja de banana: Ai nevoie de:

150 ml apa

1 coaja de banana

Mod de preparare: Pune intr-un ibric apa la fiert. Adauga coaja de banana cand apa fierbe, acopera vasul cu o farfurie si apoi indeparteaza-l de pe foc. Lasa-l 10 minute acoperit pentru infuzie. Strecoara ceaiul intr-o cana. Poti adauga si putina scortisoara pudra si o lingura de miere (pentru gust). Se bea imediat. Recomandat este sa bei ceaiul dimineata sau seara.

sursa: clickpentrufemei.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img