miercuri, 24 aprilie, 2024

Smecheria patronilor vasluieni. Au gasit o metoda de a “fenta” legislatia

Distribuie:

Publicat:

Patronii vasluieni au gasit un nou mod de a eluda legislatia muncii. Ei le fac angajatilor contract de munca pentru patru ore/zi, dar acestia muncesc opt ore.
Zeci de patroni au gasit o noua modalitate de a angaja persoane, dar de a nu plati la stat toate obligatiile fiscale.

 „Daca acum patru-cinci ani era la moda munca la negru, acum moda zilei este nerespectarea timpului de lucru, in sensul ca angajatorul face un contract cu o fractiune de norma, dar in realitate angajatul lucreaza si opt, zece ore. Este o practica nesanatoasa pentru salariat care va vedea acest lucru atunci cand va iesi la pensie, dar si pentru bugetul de stat unde ajung destul de putini bani”, sustin sefii ITM Vaslui.

Din pacate, aceste practici sunt destul de greu de dovedit.

„De obicei, aceste practici vin ca urmare a unei intelegeri intre patron si angajat si sunt foarte greu de dovedit. Mai ies la iveala doar in urma unor conflicte intre cei doi sau daca salariatul este concediat”, mai afirma inspectorii de la ITM Vaslui.

Vasluienii le tin partea patronilor. Sunt convinsi ca o fiscalitate mai redusa i-ar ajuta. „Eu am avut o mica afacere si vorbesc in cunostinta de cauza. Statul te jupoaie. Am dat faliment si din cauza asta. E clar. Acum sunt angajat, am avut noroc sa gasesc un loc de munca cu norma intreaga, dar va spun, fiscalitatea la noi te ucide. Din acest motiv se cauta astfel de subterfugii”, ne-a spus
un vasluian.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img