vineri, 19 aprilie, 2024

Solutie inedita. Tonomat pentru lumanari si tamaie, la o biserica din Romania! Preot: Vanzarile au crescut

Distribuie:

Publicat:

Preotul Bisericii ”Nasterea Maicii Domnului” din Campina, judetul Prahova, a gasit o solutie inedita pentru cei care vin la cimitir sau biserica in afara orelor de program. El a amplasat un ”tonomat” de lumanari, candele, carbuni sau tamaie, iar vanzarile au crescut.

Preotul paroh al Bisericii ”Nasterea Maicii Domnului”, Radu Nicolae, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca “tonomatul”, pe care l-a numit autoservire de lumanari, este amplasat la intrarea in cimitir. Ideea i-a venit dupa ce a observat ca multi credinciosi veneau la morminte dupa ce locul in care se vand lumanarile in biserica se inchidea.

IMPORTANT! Daca este joi, ne reintalnim cu parintele Calistrat Chifan, la BZI LIVE! Tema discutiei: Saptamana luminata! Ce nu avem voie sa facem in aceasta perioada?

”La biserica este program de opt ore. E acelasi program ca peste tot. Oamenii nu pleaca de la serviciu ca sa vina la cimitir. Vin dupa serviciu, dupa ce trec pe la piata. Dupa programul lui vine. Si cand vin pangarul e inchis”, a spus preotul paroh.

Astfel ca, preotul a decis sa amplaseze ”tonomatul”, care deocamdata este imprumutat.
”Este extrem de practic. E ceva inedit. El nu e achizitionat, e imprumutat si chiar ma gandesc sa cumpar unul. Vindem lumanari, candele, tamaie, carbuni, ce punem la pangar. Enoriasii au avut o atitudine pozitiva. Avem si capela. Vin oamenii si stau si noaptea. Iau lumanari de aici”, a declarat Radu Nicolae.

Potrivit preotului, de cand exista ”tonomatul”, vanzarile au crescut. La aparatul respectiv, o candela mica este vanduta cu 3 lei, una mare cu 9 lei, iar pachetul de tamaie costa 4 lei. Aparatul nu da, insa, rest.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img