sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Solutii rapide pentru celulita

Distribuie:

Publicat:

Remediile naturiste si o alimentatie sanatoasa te pot ajuta sa diminuezi aspectul inestetic al celulitei. Descopera cele mai bune trucuri de casa recomandate de celebrul Dr. Oz!

1. Tratamente cu alge marine

Mastile si exfoliantele care au la baza algele marine sunt usor de preparat acasa si mai putin costisitoare decat in saloanele de infrumusetare, sustine specialistul. Pudra de alge marine (sau foile de alge folosite la sushi) este perfecta pentru orice exfoliant de casa si poate sa fie amestecata cu argila, zeama de lamaie si miere de albine. Algele marine stimuleaza circulatia si ajuta la eliminarea toxinelor, reducand astfel aspectul de coaja de portocala.

Pentru un exfoliant anticelulitic amesteca 3 linguri de pudra de alge marine cu 1/4 cana sare de mare, 1/4 cana cu ulei de masline si o picatura de ulei esential de lamaie. Maseaza zonele cu celulita inainte de dus si lasa sa actioneze 10 minute. Foloseste exfoliantul in fiecare zi inainte de sus.

Pentru o masca anticelulitica amesteca 1/2 cana cu pudra de alge marine cu 1/2 cana cu argila verde, 1/4 cana cu zeama de lamaie, 1 lingura cu miere de albine si 3 linguri cu apa fierbinte. Aplica pe picioare, dupa care impacheteaza cu folie alimentara, lasand sa actioneze 25 de minute, inainte de a face dus. Foloseste aceasta masca o data pe saptamana.

2. Gateste retete cu pasta de rosii

Aceasta contine o cantitate ridicata de licopen spre deosebire de rosiile consuma in stare cruda, sustine Dr.

Oz. Acest ingredient are un rol important in productia de colagen si acopera stratul adipos, lucru care favorizeaza diminuarea celulitei.

3. Hidrateaza-te

Bea zilnic 8-10 pahare cu apa plata pentru a face celulita mai putin vizibila, recomanda Dr. Oz. De asemenea, poti sa consumi si alimente bogate in apa precum fructe proaspete, legume si verdeturi.

4. Bea zilnic ceai verde sau alb

Cercetarile au aratat ca insulina si cortisolul schimba modul in care functioneaza celulele adipoase. Potrivit specialistului, catehinele din ceaiul verde si alb regleaza acesti hormoni, impiedicand depunerile de grasime.

5. Opteaza pentru periajul uscat al pielii

Foloseste manusi abrazive sau o perie potrivita pentru a efectua un periaj uscat al pielii din jos inspre inima. Celulele moarte sunt indepartate, circulatia sanguina se imbunatateste si este stimulat drenajul limfatic. Acest lucru reduce considerabil aspectul celulitei. Pentru a obtine rezultate bune este recomandat sa ai acest obicei in fiecare dimineata inainte de dus, masand pielea timp de 5 minute.

6. Incepe dimineata cu seminte de in

Acestea regleaza nivelul de estrogen si productia de colagen, avand un efect puternic asupra pielii si diminuand celulita. Presara 2 linguri cu seminte de in macinate peste iaurtul sau cerealele integrale de la micul dejun. (sursa: eva.ro)

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img