vineri, 29 martie, 2024

Somalia intra in stare de dezastru national! Ce calamitate pune in pericol intreaga tara

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Somaliei, Mohamed Abdullahi Farmaajo, a declarat “starea de dezastru national” pentru a face fata situatiei umanitare provocate de seceta grava ce afecteaza mare parte a tarii, relateaza marti EFE, citati de Agerpres.

Abdullahi a facut apel la comunitatea internationala sa raspunda cat mai urgent la aceasta calamitate, potrivit contului sau prezidential de Twitter.

Presedintele a facut de asemenea apel la comunitatea oamenilor de afaceri si la diaspora pentru a participa la operatiunile de recuperare a zonelor afectate.

Aproximativ 3 milioane de somalezi se afla in stare de urgenta alimentara din iunie 2017 si la un pas de foamete din cauza secetei inregistrate in ultimele luni, potrivit ONU.

Seceta a obligat deplasarea a peste 135.000 de persoane in Somalia din noiembrie, conform datelor culese de Agentia Natiunilor Unite pentru Refugiati (ACNUR) si de Consiliul Norvegian pentru Refugiati (NRC).
Organizatiile internationale se tem sa nu se repete foametea care a afectat tara in 2011, cand au murit peste 250.000 de persoane dintre care mai mult de jumatate copii sub cinci ani.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img