vineri, 19 aprilie, 2024

SONDAJ: PSD se mentine la un scor ridicat, PNL nu sparge bariera

Distribuie:

Publicat:

Centrul de Sociologie Urbana si Regionala (CURS) lanseaza un studiu de tip Omnibus pentru urmarirea tendintelor politice si sociale din Romania. Conform sondajului , dintre cei 61% respondenti au o optiune de vot cristalizata pentru alegerile parlamentare. Pe primul loc se mentine Partidul Social Democrat cu 39%, un scor ridicat avand in vedere controversele guvernarii si scandalurile in sunt implicati liderii paridului. Totusi, trebuie remarca sa PSD se afla intr-o usoara scadere (-3%) fata de ultimul sondaj CURS publicat in ianuarie.

Conform sondajului CURS, PSD este urmat de Partidul National Liberal cu 25% (-2%). In ciuda faptului ca liderii PNL clameaza o crestere spectaculoasa in sondaje, partidul nu sparge bariera de 25%. In ciuda faptului ca cei de la ALDE erau dati de alte sondaje la peste 10%, in sondajul CURS partidul condus de Calin Popescu Tariceanu are doar 8%, un scor apropiat de ceea ce a obtinut la alegerile parlamentare din 2016. In ceea ce priveste USR-ul remarcam faptul ca partidul este intr-o usoara scadere si a ajuns la 6%, in timp ce PMP-ul lui Traian Basescu se mentine la 5%, limita pragului electoral. De asemenea, UDMR se mentine la 6%, un scor care le asigura prezenta in viitorul Parlament.

Studiul a avut loc in perioada 27 aprilie – 8 mai. De asemenea, conform casetei tehnice, studiul s-a desfasurat pe un esantion national de 1067 de persoane, avand o eroare statistica de +/- 3% in la un nivel de incredere de 95%.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img