marți, 23 aprilie, 2024

Sorin Ovidiu Vantu, mesaj DUR pentru clasa politica: “Ti-am spus sa…”

Distribuie:

Publicat:

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu vine cu noi sfaturi pentru politicienii din Romania. Aflat dupa gratii, afaceristul ii critica pe alesi ca nu i-au urmat sfatul precedent, de a investi in inchisori. Mai mult, el sustine, intr-un amplu articol publicat pe blogul personal, ca nu "Coldea si Kovesi au gandit strategia de distrugere a tarii". "Din momentul in care vei reusi sa recuperezi serviciile in favoarea statului roman, poti incepe sa reconstruiesti si sa te reconstruiesti", transmite Vantu clasei politice.

" Bai clasa politica, este pentru a doua oara cand ma adresez tie. Prima oara, cand te-am sfatuit sa investesti in puscarii, ca sa-ti fie bine cand ai sa ajungi pe aici. N-ai facut-o si acum faci scandal ca-i naspa in zona.

Acum iti mai dau un sfat, pe care sper sa-l urmezi:

In loc sa te misti ca proasta in poala cu punerea la plata a judecatorului care greseste (nu pot fi suspectat ca as fi un fan al judecatorilor, dar cum sa pui un judecator care greseste in situatia de a-si pierde casa? Exista destule sanctiuni pe care i le poti administra, de la reducerea masiva a lefei, la degradarea profesionala sau chiar la excluderea din magistratura. Cum va mai da el o solutie intr-un dosar economic sau penal cu o compensatia economica, avand aceasta sabie a lui Damocles deasupra capului?), poti rezolva extrem de simplu problema abuzurilor din justitie readucand serviciile de informatii sub controlul statului roman. Asa cum pe vremuri aceste servicii erau masiv KGB-izate, iar lui Costin Georgescu, cel care a inceput procesul de de-KGB-izare, si lui Radu Timofte, cel care l-a continuat, le-au trebuit aproape 10 ani si nu cred ca l-au terminat in intregime, tot asa trebuie inceput acum un proces de de-americanizare a acestor servicii, in special a SRI-ului, unde americanii au recrutat cat au avut chef. Unii din naivitate, altii din oportunism, ofiterii au marsat la retorica de doi bani cu instaurarea democratiei si a statului de drept si, fara sa-si dea seama, au distrus tocmai ceea ce trebuiau sa apere – unitatea si securitatea poporului roman.

Nu Coldea si Kovesi au gandit strategia de distrugere a acestei tari. Nici macar Basescu. Ei au fost doar niste unelte folosite de „partenerii nostri strategici” si rasplatite cu imunitate, in cazul Kovesi, si cu imunitate si pastrarea a ceea ce au reusit sa fure, in cazul lui Coldea, Maior si Basescu. Din momentul in care vei reusi sa recuperezi serviciile in favoarea statului roman, poti incepe sa reconstruiesti si sa te reconstruiesti. Serviciile de informatii nu-si vor retrage oamenii din punctele cheie ale statului si nici nu-i vor deconspira. Nu-i retrag pentru ca au nevoie si nu-i deconspira pentru ca, prin regulamentul lor de functionare, n-au voie. Asta poate fi tacit acceptata, doar daca ele sunt sub controlul strict al tarii, nu sub controlul unei puteri straine care are tot interesul sa distruga tot ce n-a putut sau n-a mai avut nevoie sa corupa. Cu speranta ca ai inteles corect ce ti-am scris, iti doresc si tie un an mai bun, bai clasa politica.", mai scrie SOV.

Sorin Ovidiu Vintu, despre Liviu Dragnea: " Securistii i-au dat una peste ochi de i s-a pleostit mustata"

Sorin Ovidiu Vantu mai spune, intr-un mesaj adresat "generatiei", ca in ipoteza reinstaurarii monarhiei, ar opta pentru un rege de tipul printului Charles al Marii Britanii. Omul de afaceri propune, insa, si o conditie: succesiunea sa-l aduca la tron pe fostul principe Nicolae.

"A venit momentul sa recunoastem, generatie, ca avem nevoie de un sef autentic, sef pe care actuala societate romaneasca n-a fost si nu este capabila sa-l ofere. Acest sef trebuie sa fie inteligent, vizionar, educat in spiritul valorilor umaniste, respectat de comunitatea internationala si cu dragoste de tara si de tine, generatie, iar tu esti obligata sa-l identifici si sa-l impui, oferindu-i intreaga putere a statului. Daca vei decide ca vrei in continuare republica, uita de Iohannis, un molau fara caracter, fara educatie, fara ca macar un sfert de idee sa-i strabata teasta. Timp de trei ani n-a facut absolut nimic pentru Romania. A reinnoit cotractul de vasalitate cu SUA semnat de hahalera aia de Basescu, s-a plimbat pe banii tai, si-a facut concediul pe banii tai si s-a dat de ceasul mortii pentru a-si asigura un nou mandat. De asemenea, uitati de Dragnea, un taranus incult, fara caracter, un las care, neinstruit fiind, n-a aflat ca unui las ii poti lua tot, incepand cu averea si terminand cu libertatea. Singurul lucru pe care nu i-l poti lua unui las este frica. Pe asta o va pastra pana la sfarsitul vietii lui. Un personaj la fel de trist este si saltimbancul ala de Ludovic Orban. Croit dupa acelasi tipar moral si intelectual ca si ceilalti doi, baiatul asta e la fel de semnificativ in plan social si politic ca o balega de capra.

Daca vei opta pentru monarhie, va trebui sa impui un rege care nu doar s-a nascut rege, ci a si invatat a fi. Din aceasta perspectiva, cu toata simpatia pe care o port tanarului principe Nicolae, nu cred ca a invatat a fi rege. El mai trebui sa-si faca ucenicia la o curte regala aflata in exercitiu si abia apoi i se poate incredinta coroana. Pana atunci, as oferi-o unui print de tipul printului Charles, asigurandu-ma ca succesiunea il va aduce pe tron pe principele Nicolae.

Atat republica prezidentiala cat si monarhia prezinta avantaje si dezavantaje. Este treaba ta,  generatie, sa cantaresti si sa iei o decizie. Uita de povestea cu democratia, ea este tot atat de adevarata pe cat este si povestea lui Mos Craciun."

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img