marți, 16 aprilie, 2024

Sorin Rosca Stanescu: Coldea i-a tras clapa lui Hellvig

Distribuie:

Publicat:

S-a intamplat in 2015, cand generalul cu patru stele Florian Coldea, seful operativ al SRI, a mai fost supus unei anchete interne. In urma unor dezvaluiri facute de Elena Udrea. Si a iesit cu fata curata. Dar a prezentat documente false. Despre care stia ca sunt false. I-a tras clapa lui Eduard Hellvig. Dar si-a taiat singur craca.

Abia acum, Florian Coldea este pierdut. Abia acum, el nu mai are nici cea mai mica sansa de a supravietui altfel decat prin clonele sale. Episodul opt din serialul de dezvaluiri este o dovada ca Sebastian Ghita traieste. Si nu numai ca el este viu si actioneaza ca un martor protejat, aflam din acest episod, ci si ca lui Florian Coldea tocmai i s-a transmis sentinta definitiva.

Ca sa vedeti cum intra singur in incurcaturi si isi trage, cu mana lui, glontul de argint in cap, directorul operativ al SRI, ridicat pe piedestal de catre nenumarate cohorte de admiratori si decorat de Statele Unite ale Americii, Florian Coldea, s-a comportat ca un simplu amator.

Sebastian Ghita, in episodul opt, ne transmite o dezvaluire absolut naucitoare. In ancheta interna a SRI din 2015, pentru a scapa cu fata curata, generalul cu patru stele Florian Coldea, care voiajase prin lume pe banii lui Ghita, i-a cerut acestuia sa ii ofere documente din care sa rezulte contrariul. Si anume ca si-ar fi platit singur plimbarile prin cele mai luxoase locuri din lume. Transport si cazare. Sebastian Ghita, pentru a-si ajuta prietenul la nevoie, a apelat la o firma de turism care i-a oferit niste specimene de documente. I-a dat aceste inscrisuri lui Coldea, precizandu-i insa ca nu sunt autentice si ca respectivele calatorii erau deja decontate prin Asesoft. Coldea a raspuns ca nu-i nimic, se descurca el. Si s-a descurcat. A prezentat documentele false si a iesit cu fata curata.

Acum, Sebastian Ghita demonstreaza nu numai falsul, ci si uzul de fals facut perfect constient, cu cinism de catre Florian Coldea. Faptul ca a pacalit, in 2015, ancheta interna reprezinta azi, in 2017, o circumstanta agravanta. Cu aceste probe, Florian Coldea este nunumai ejectabil definitiv de la sefia SRI, dar si penal. Anchetabil si condamnabil.

Dincolo de istoria unui personaj profund necinstit si corupt aflat in avangarda luptei impotriva coruptiei, ar mai trebui sa ne procupe ceva. Si anume faptul ca, iata, a fost posibil ca, in fruntea celei mai importante institutii de forta din Romania, Serviciul Roman de Informatii, sa se afle, timp de 10 ani, un individ profund necinstit. Coruptibil. Corupt. Si, mai mult decat atat, ar trebui sa ne procupe faptul ca, 10 ani, la varful acestei institutii numita SRI, s-a aflat un diletant. Un prost. Asta daca nu care cumva se va dovedi, asa cum afirma Sebastian Ghita, probabil in calitatea  sa de martor protejat sau de ofiter aflat intr-o actiune operativa sau si una si alta, ca domnul Florian Coldea este mai mult decat atat. Un spion aflat in solda unei puteri straine.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img