vineri, 29 martie, 2024

SOVA nu scapa de controlul judiciar

Distribuie:

Publicat:

Inalta Curte de Casatie si Justitie(ICCJ) a stabilit in cazul dosarului senatorului Dan Sova privind contractele cu complexurile energetice Turceni si Rovinari a stabilit astazi mentinerea sub control judiciar a acestuia, dar decizia nu este definitiva si poate fi contestata la un alt complet de la aceeasi instanta. Dan Sova ramane sub control judiciar dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit mentinerea masurii preventive in cazul acestuia in dosarul in care este judecat pentru fapte de coruptie privind contractele incheiate cu complexurile energetice Turceni si Rovinari.

Decizia de astazi nu este definitiva si poate fi contestata de Sova la un complet de cinci judecatori de la aceeasi instanta. In dosarul “Turceni-Rovinari”, procurorii DNA i-au trimis in judecata, in 17 septembrie 2015, pe fostul premier Victor Ponta, senatorul Dan Sova, Laurentiu Dan Ciurel si Dumitru Cristea, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), respectiv director general al Complexului Energetic Turceni (CET). Ancheta in acest dosar a durat aproape patru ani, iar Victor Ponta a fost primul premier post-decembrist trimis in judecata in timpul mandatului.

Procurorii il acuza pe Victor Ponta de faptul ca, in perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, prin cabinetul sau de avocat, a obtinut de la Societatea Civila de Avocati “Sova si Asociatii” 181.439,98 de lei, pentru activitati care figureaza in acte, dar care nu ar fi fost efectuate. Victor Ponta este judecat pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis in calitate de avocat, iar Dan Sova, avocat coordonator al Societatii Civile de Avocati “Sova si Asociatii” la data faptelor, pentru abuz in serviciu, fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala si spalare de bani.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img