vineri, 19 aprilie, 2024

Spitalul de Urgenta Vaslui se judeca cu Hexi Pharma

Distribuie:

Publicat:

Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui se va alatura celor 132 de unitati medicale din tara care s-au constituit parti civile in dosarul in care Hexi Pharma este acuzata de catre procurori ca, in perioada 1 iunie 2010 – mai 2016, a indus in eroare sute de spitale din tara carora le-a vandut biocide de o calitate indoielnica. Reprezentantii spitalului vasluian vor calcula zilele acestea prejudiciul cauzat de Hexi Pharma. Prin contractele incheiate, Hexi Pharma furniza Spitalului Judetean de Urgenta, lunar, aproximativ 200 de litri de sapun si 200 de litri de antiseptic. In afara celor doua substante, mai erau adusi detergenti pentru suprafete, dar si alte tipuri de produse dezinfectante pentru anumite instrumente folosite in salile de operatie.

“Dupa ce s-a demonstrat ca dezinfectantii vanduti de societatea din Capitala erau diluati, conducerea SJU Vaslui a decis sa se constituie parte civila in dosarul Hexi Pharma, alaturandu-se practic celor 132 de unitati medicale care au solicitat recuperarea prejudiciului in instanta”, a declarat managerul Ana Rinder.

In luna mai 2016, spitalul avea contracte incheiate pe un an cu compania bu curesteana pentru apro vizionarea cu de zinfectanti. Directorii spitalului aratau atunci ca nu au avut pro bleme din cauza dezinfectantilor de la Hexi Pharma, dar ca nici nu puteau controla calitatea produselor. Managerii precizau ca, daca ipotetic si-ar fi propus sa verifice calitatea dezinfectantilor, nu ar fi avut laboratoare in care sa faca acest lucru. 132 de unitati sanitare s-au constituit parti civile si vor cere despagubiri in dosarul in care compania Hexi Pharma a fost trimisa in judecata de Parchetul General pentru savarsirea a 340 de infractiuni de inselaciune, uz de fals, precum si pentru participatie improprie la in fractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor. Cu achizitii de peste 3,3 milioane de lei, Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui s-a aflat printre cei mai importanti clienti ai Hexi Pharma, societatea care vindea dezinfectanti neconformi. Potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice (SEAP), Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui a fost, in perioada 2009-2015, unul dintre cei mai importanti clienti ai Hexi Pharma.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img