joi, 25 aprilie, 2024

Sporturi care te pot ajuta sa slabesti frumos

Distribuie:

Publicat:

Activitatea fizica regulata si reducerea sedentarismului fac parte integarla dintr-un program de slabit. Altfel nu se poate. Nu vom pierde niciodata in kilograme doar prin dieta. Si nici nu este sanatos, atrag atentia medicii nutritionisti.

Astfel, ghidurile actuale recomanda 30 de minute de sport pe zi de intenrsitate moderata in afara activitatilor cotidiene pentru cei care vor sa reduca riscul de boala cronica. Pentru majoritatea adultilor insa beneficul maxim se obtine printr-un efort mai viguros si de o durata mai luna. Pentru mentinerea greutatii corporale se recomanda 60 de minute de sport pe zi, in conditiile in care nu trebuie depasit necesarul caloric zilnic, in timp ce pentru pierderea in greutate sunt necesare 90 de minute de activitate fizica moderata, cu avizul medicului de specialitate, potrivit Ghidului de nutritie clinica, coordonat de prof.dr. Cristian Serafinceanu, medic de diabet, nutritie si boli metabolice.

O drumetie de o ora ne scapa de 370 de calorii, in timp ce gradinaritul de 330, la fel ca dansul si golful.

Pedalarea pe bicicleta cu o viteza sub 10 kilometri pe ora este echivalenta cu 290 de calorii mai putin, la fel ca si mersul pe jos cu o viteza de 3,5 kilometri pe ora.

Exercitiile de stretching ne scapa de doar 180 de calorii intr-o ora, in timp ce alergatul cu o viteza de 5 kilometri pe ora arde 590 de calorii, la fel ca si ciclismul cu o viteza de peste 10 kilometri pe ora. O ora de inot ne scapa de 510 calorii, iar gimnastica aerobica de 480 de calorii in 60 de minute.

Daca pur si simplu optam sa mergem pe jos  o ora, suntem cu 460 de calorii mai „usori“ in timp ce prin caratul greutatilor sau taiatul lemnelor se pierd 440 de calorii pe ora, similar cu o ora de practicat jocul de baschet.

sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img