joi, 28 martie, 2024

Sprijin financiar pentru pentru agricultorii care doresc sa depoziteze carnea de porc

Distribuie:

Publicat:

Persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si familiale si/sau persoanele juridice platitoare de TVA care au solicitat sprijin financiar pentru depozitarea privata a carnii de porc au primit 309.500 de euro ajutor de stat de la Guvern.

Decizia a fost luata in sedinta Executivului, joi, iar suma alocata, respectiv 309.500 de euro, se acorda ca sprijin din Fondul European de Garantare Agricola si se prefinanteaza din sumele alocate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2016 din venituri din privatizare.

“De respectivul ajutor financiar beneficiaza persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si familiale si/sau persoanele juridice, platitoare de TVA, care indeplinesc conditiile prevazute de legislatia europeana in domeniu. Ajutorul se acorda pentru cererile depuse incepand cu data de 4 ianuarie 2016. Cererile se raporteaza la o perioada de depozitare de 90, 120 si 150 zile. Fiecare cerere trebuie sa se refere doar la una din categoriile de produse aflate in anexa si trebuie sa acopere o cantitate minima de cel putin 10 tone produse dezosate si cel putin 15 tone pentru celelalte produse. Dupa aprobarea cererii, plata se va face in contul beneficiarului, in termen de 5 zile de la alimentarea contului APIA cu suma solicitata si aprobata”, se precizeaza intr-un comunicat al Guvernului.

Sprijinul financiar se implementeaza de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura si reteaua sa teritoriala (APIA), institutie care va pune la dispozitia solicitantilor formularistica si documentatia necesara aplicarii corecte a masurii de acordarea a jutorului pentru depozitarea privata a carnii de porc si elaboreaza metodologia de aplicare a masurii si ghidul solicitantulu, documente afisate pe site-ul oficial al APIA.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img