vineri, 29 martie, 2024

SRS:”Si daca Sebastian Ghita e martor protejat?”

Distribuie:

Publicat:

Ultimele dezvaluiri ale domnului Sebastian Ghita cutremura clasa politica, dar si lumea justitiei. Demonstratia sa arata ca Traian Basescu a dirijat numeroase operatiuni, facaturi judiciare, prin care, in urma interventiei unei parti din SRI, a unei parti din procuratura si a unei parti din justitie, adversari ai fostului presedinte au fost crucificati. Li s-au fabricat probe si dosare si li s-au organizat simulacre de procese. Dezvaluirile sunt atat de dure, incat nu pot sa nu ma gandesc si la ipoteza in care patronul Romania TV este martor protejat.

Si oare de ce nu ar sta lucrurile asa? In definitiv, Sebastian Ghita s-a aflat in permanenta, multi ani de zile, in epicentrul puterii, fiind extrem de apropiat atat de Florian Coldea, directorul operativ al SRI, cat si de Laura Codruta Kovesi, inca de pe vremea cand aceasta era procuror general. La intalniri, sute la numar, desfasurate in sedii secrete ale SRI, participa frecvent si seful antenei CIA din Romania. Sebastian Ghita a avut posibilitatea sa ii cunoasca indeaproape pe unii magistrati si pe unii procurori ai statului.

In aceste conditii, dat fiind faptul ca stie o multime de lucruri grave si le poate si proba si ca dispune, in acest sens, si de inregistrari, ajungand el insusi in coliziune cu o parte a sistemului, ar fi cat se poate de logic ca Sebastian Ghita sa se fi adresat celeilalte parti a sistemului pentru a spune lucruri si pentru a cere protectie.

Este un caz tipic in care, fiind implicate persoane de rang foarte inalt, inclusiv fostul presedinte, Traian Basescu, dar si sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, ori directorul operativ SRI, Florian Coldea, martorul cheie, in acest caz Ghita, sa solicite si sa primeasca statut de protejat.

Poate ca fuga lui este si ea regizata de o parte a sistemului care lupta impotriva celeilalte parti a sistemului. Daca am dreptate, atunci ne aflam doar la inceputul dezvaluirilor furnizate de Sebastian Ghita. Si un mic detaliu: nu trebuie uitat care este locul de unde Ghita s-a evaporat. Este chiar unul dintre sediile SRI care, in ziua respectiva, a fost calcat de Mos Craciun.

Un comentariu de Sorin Rosca Stanescu, jurnalist

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img