vineri, 29 martie, 2024

Stare de ALERTA in Europa! Masuri de securitate sporite de Revelion pentru a preveni un posibil atentat terorist

Distribuie:

Publicat:

Autoritatile din capitalele europene au luat incepand de vineri masuri de securitate sporite in pregatirea evenimentelor de Anul Nou, ridicand bariere in centrele oraselor si crescand numarul politistilor care patruleaza, informeaza Reuters.

Masurile de securitate au fost luate in urma ridicarii nivelului de alerta terorista in urma atacului de la Berlin de la 19 decembrie, revendicat de organizatia jihadista Statul Islamic, si care a facut 12 victime.

In capitala germana, politia a inchis Pariser Plaz, in fata Portii Brandenbrug, iar oamenii legii sunt pregatiti sa desfasoare 1.700 de agenti suplimentari, multi de-a lungul zonei unde are loc petrecerea de Revelion. Masini blindate vor bloca accesul in zona.

La Milano, unde politistii l-au ucis vinerea trecuta pe presupusul autor al atacului de la Berlin, un tunisian de 24 de ani, politia a organizat bariere care controleaza circulatia in centrul orasului. Camioanele au fost interzise in centrele oraselor Roma si Napoli. Politistii si soldatii care pazesc obiectivele turistice, inclusiv Colosseumul, sunt inarmati cu automate.

La Madrid, autoritatile vor desfasura 1.600 de politisti in plus pentru a asigura securitatea la Puerta del Sol, unde mii de oameni se aduna in fiecare an pentru a intampina Anul Nou. De asemenea, nu va fi permis accesul decat pentru 25.000 de persoane, scrie Reuters.

Politistii spanioli sunt in alerta, dupa ce au gasit inregistrari video cu doi presupusi jihadisti inarmati care s-au filmat in piata Puerta del Sol, informeaza AFP. Descoperirea a fost facuta ca urmare a arestarii, miercuri, la Madrid, a doi barbati de nationalitate spaniola, urmariti pentru “apologia terorismului” pe internet.

La Koln, vestul Germaniei, unde sute de femei au fost agresate sexual si jefuite in Ajunul Anului Nou anul trecut in fata garii centrale, politia a instalat camere de supraveghere.

La Frankfurt, unde se afla sediul Bancii Centrale Europene si cel mai mare aeroport din Germania, peste 600 de politisti vor fi de serviciu in noaptea Anului Nou, de doua ori mai multi decat in 2015.

La Bruxelles, unde doua atentate sinucigase au ucis la 22 martie 16 oameni si au ranit 160, primaria a decis sa ia masuri sporite de securitate, dar nu a anulat focurile de artificii din noaptea dintre ani.

La Paris, unde gruparea Statul Islamic a ucis 130 oameni in noiembrie 2015, autoritatile sunt in alerta, desi pe Champs Elysees vor avea loc focuri de artificii unde sunt asteptati aproximativ 600.000 de oameni.

Inainte de Anul Nou, soldati inarmati au patrulat cele mai populare atractii turistice pariziene, precum Turnul Eiffel, Arcul de Triumf sau muzeul Luvru.

In intreaga Franta, peste 90.000 de politisti si mii de soldati vor fi de serviciu de Revelion, au anuntat autoritatile.

La Viena, politia a impartit peste 1.000 de dispozitive de alarma in cazuri de agresiune, pentru a nu se repeta incidentele de anul trecut de la Koln.

Alerta terorista este si in Ucraina, zune un barbat a fost arestat vineri, suspectat ca ar fi planuit un atentat similar celui de la Berlin la Odesa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img