vineri, 26 aprilie, 2024

Statele Unite au reusit: Croatia a renuntat la discutiile privind achizitionarea unor avioane din Israel

Distribuie:

Publicat:

Ministrul croat al Apărării, Damir Krsticevic, a anunțat joi că autoritățile croate poartă discuții cu Suedia și Statele Unite privind achiziția de avioane multirol, după eșecul negocierilor pe tema achiziției de avioane F-16, la mâna a doua, din Israel, în urma opoziției Washingtonului, informează Mediafax.

Negocierile Zagrebului privind achiziția unui escadron de avioane F-16 din Israel, ce urmau să fie modernizate, erau într-un stadiu avansat, dar în cele din Israelul a informat partea croată că nu poate obține aprobarea din partea Statelor Unite pentru tranzacție, informează postul Euronews.

"Guvernul este în continuare decis să soluționeze (această) problemă strategică. Suntem în discuții cu Suedia și Statele Unite, și vom informa publicul în momentul în care vom avea informații concrete", a declarat Krsticevic.

Croația, care a aderat la NATO în anul 2009, utilizează aeronave sovietice MiG-21, care sunt depășite din punct de vedere tehnologic și doar câteva mai sunt operaționale în acest moment.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img