joi, 28 martie, 2024

Statul Islamic a revendicat atacul terorist din Orlando, SUA

Distribuie:

Publicat:

Statul Islamic a revendicat, duminica seara, atentatul terorist din clubul din Orlando, SUA, in care 50 de oameni au fost ucisi de un barbat inarmat, iar 53 de persoane au fost ranite si au ajuns la spital, multe in stare critica.

Anuntul a fost facut prin agentia de stiri a jihadistilor ISIL, Amaq, citata de Sky News.

“Atacul armat care a vizat un club de noapte pentru gay din orasulOrlando, statul american Florida, si care a dus la moartea sau ranirea a peste 100 de oameni a fost comis de un luptator al Statului Islamic”, se arata in revendicarea teroristilor.

Anuntul ISIL vine dupa ce, pe parcursul zilei de duminica, au aparut diverse informatii potrivit carora ucigasul ar fi fost simpatizant al islamului radical.

Surse citate de CNN au declarat ca FBI il avea in evidenta pe Omar Mateen, deoarece in trecut fusese investigat pentru posibile legaturi cu extremismul islamic.

Au existat doua dosare deschise pe numele lui Mateen, insa anchetatorii nu au avut suficiente dovezi pentru a-l pune sub acuzare.

In plus, la scurt timp dupa atacul din club, chiar un purtator de cuvant al FBI a declarat, intr-o conferinta de presa, ca ucigasul ar avea inclinatii spre islamul radical. Intrebat daca barbatul avea legaturi cu terorismul islamist, ofiterul FBI a raspuns: “Intr-adevar, avem indicii ca individul ar fi putut sa aiba inclinatii spre acea ideologie”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img