sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Steaua a cerut oficial la FRF amanarea “dublei” Academia Rapid – AS Singureni, din barajul pentru promovarea în Liga 3. Ce invocă Talpan şi avertismentul din final

Distribuie:

Publicat:

Colonelul Florin Talpan a depus miercuri, la FRF, o notificare prin care Steaua solicită amânarea barajului pentru promovarea în Liga 3, în cazul reprezentantelor oraşului Bucureşti şi judeţului Giurgiu, până când se va clarifica echipa care a câştigat Liga 4 din Capitală.

Înaintea partidei directe din ultima etapă a play-off-ului, Academia – Steaua 2-0, Talpan a contestat contractele a cinci jucători ai „vişiniilor“, argumentând că asociaţia pentru care evoluau nu putea să îi angajeze pentru că n-are personalitate juridică.
Comisia de Disciplină a Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti a respins contestaţia lui Talpan săptămâna trecută, într-o şedinţă cu scandal, în care Academia a fost reprezentată de trei jurişti ai Ligii Profesioniste de Fotbal, în frunte cu Paul Mincu, şeful departamentului de specialitate al LPF. Cu doar două săptămâni mai devreme, Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, modificase regulamentele temporar, special pentru Academia Rapid, astfel încât echipa susţinută de Liviu Dragnea (nominalizat de managerul Nicolae Stanciu "patronul clubului") şi Daniel Tudorache (primarul Sectorului 1 să primească dreptul de a juca barajul de promovare în Liga 3, deşi nu îndeplinea criteriile juridice.

Joi, 14 iunie, de la ora 18.00, urmează să se judece recursul făcut de Steaua la Comisia de Apel a AMFB.

Indiferent care din cele două părţi va pierde mâine, urmează o nouă rundă, de data aceasta la Comisia de Recurs a FRF. Talpan a anunţat că, dacă FRF şi AMFB nu respectă legile ţării şi regulamentele fotbalistice, Steaua se va îndrepta către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Până la soluţionarea litigiului, colonelul cere neprogramarea partidei dintre Academie şi campioana judeţului Giurgiu, AS Singureni.

„Steaua a contestat (…) folosirea unor jucători profesionişti care nu aveau dreptul să fie legitimaţi de către o Asociaţie fără personalitate juridică şi căreia prevederile legale din România nu îi permit încheierea niciunul fel de act juridic.
Mai mult, o Asociaţie fără personalitate juridică are drept, conform Legii nr. 69/2000, respectiv Legea educaţiei fizice şi sportului, să participe doar în competiţiile organizate la nivel local.
La nivelul municipiului Bucureşti, competiţie locală înseamnă conform Legii administraţiei publice legale cel mult nivel de sector“, îi semnalează Talpan lui Burleanu.

Reprezentantul Steaua acuză că trecerea activităţii de la Academia Rapid pe SC FC R SA, aprobată de AMFB, încalcă prevederile Codului Civil. „AMFB a aprobat într-un Comitet Executiv invalid juridic, conform Extrasului din Registrul Special al Judecătoriei Sectorului 6 (anexa nr. 1) transformarea AS Academia Rapid Asociaţie fără personalitate juridică în SC FC R SA lucru total interzis conform prevederilor Codului Civil.

În aceste condiţii vă aducem la cunoştinţă că în afară de Regulamentul Sportiv care nu permite omologarea rezultatului unui joc atâta timp cât NU există o decizie definitivă a comisiilor sportive SE ÎNCALCĂ ÎN MOD GRAV prevederile legale din Codul Civil, motiv pentru care CSA Steaua se va adresa autorităţilor competente ale Statului Român fiind vorba dincolo de orice dubiu de un abuz şi de nerespectarea legii, cu consecinţe deosebit de grave (…)“, scrie în notificarea depusă de Talpan la FRF.

Există în final şi o ameninţare explicită cu procese în instanţele civile: „NOTIFICĂM Federaţia Română de Fotbal că, în cazul în care veţi programa jocul de baraj la care să participe AS Academia Rapid, veţi încălca în mod abuziv prevederile statutare, regulamentare şi legale, vom fi obligaţi să ne adresăm instituţiilor abilitate pentru ca astfel de cazuri să nu se mai întâmple (…)“.

prosport,ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img