vineri, 29 martie, 2024

Strigator la cer! A ajuns dupa gratii pentru ca a avut curaj sa se ia de cativa romi care scuipau seminte in autobuz! Iasul este sub TEROARE! FOTO, VIDEO

Distribuie:

Publicat:

 O noua zi, o noua intamplare care claseaza Iasul, din pacate, pe un loc rusinos de pe podium, un loc capatat in urma scandalurilor si scenelor violente • O intamplare care s-a petrecut intr-un mijloc de transport in comun ridica multe semne de intrebare si reflecta destul de clar teroarea prin care trec iesenii simpli in fiecare zi • Nimeni nu spune ca violenta trebuie tolerata si nimeni nu spune ca un cetatean ar trebui sa aiba asupra lui o arma alba si sa o foloseasca, insa lucrurile nu stau chiar asa •

Unde-i dreptatea? Orice urma de respect a fost stearsa cu o carpa plina de noroi din mintea tuturor. Iasi, 2018, intr-un autobuz CTP. Acolo avea sa se intample duminica trecuta, seara, o scena desprinsa parca dintr-un film pe cat de educativ, pe atat de tragic.

Un barbat in varsta de 46 de ani si-a petrecut noaptea dupa gratii dupa ce si-a permis sa atraga atentia unui grup de adolescenti de etnie roma. De ce le-a atras atentia? Este foarte simplu.

Probabil, fiecare iesean care circula frecvent cu mijlocele de transport in comun ar putea spune cu mana pe inima ca putine sunt calatoriile cat de cat sigure. Fiecare iesean a urcat macar o data intr-un autobuz in care romii se instaleaza mai ceva ca in sufrageriile caracteristice, folosesc un limbaj vulgar si dau lectii gratuie de smecherie si a tacut lasand capul in jos si spunand in gand cateva cuvinte nu prea ortodoxe. Ei bine, de data aceasta, Radu, un barbat in varsta de 46 de ani nu a tacut, iar asta l-a costat libertatea.

Un grup de adolescenti de etnie roma mancau linistiti seminte in autobuz si aruncau pe jos cojile. Barbatul le-a atras atentia si le-ar fi spus sa stranga in urma lor. Doar de o secunda a fost nevoie pentru ca spiritele sa se incinga. A urmat un schimb de replici intre barbat si adolescenti, iar ulterior totul a luat-o razna.

Radu a scos un briceag mic tip breloc si l-a ranit superficial pe unul dintre romi in zona pieptului. Reactia sa este de condamnat si trebuie sa raspunda in fata legii pentru gestul sau, dar totusi, pana aici trebuie sa se ajunga? Lumea l-a condamnat pentru gestul sau, pe buna dreptate, dar chiar nimeni nu are curaj sa spune lucrurilor pe nume?

In autobuzul respectiv ajuns in zona Pacurari era un conflict in toata regula, dar nimeni nu a intervenit. Doar soferul a oprit la un moment dat, a inchis usile autobuzului si a sunat la 112. Pe urma, au ajuns politistii si un echipaj de la SMURD.

Ce spun autoritatile

Reprezentantii Companiei de Transport Public Iasi au precizat ca, in acest caz, soferul autobuzului a procedat ca la carte. In acelasi timp, au tinut sa relateze ca exista frecvent incidente in autobuzele care circula prin zona Pacurari.

"Duminica, in jurul orelor 18:10, in autobuzul 1924 care circula pe traseul 46, a avut loc o altercatie intre un calator mai in varsta si un grup de copii. Copiii, din cate am observat pe imagini, consumau seminte si aruncau cojile pe jos, iar persoana mai in varsta a inteles ca trebuie sa le atraga atentia. De aici a pornit altercatia si in urma ei, a rezultat ranirea unuia dintre copii, persoana mai in varsta avand asupra sa un briceag. Soferul nostru a avut prezenta de spirit si a oprit autobuzul, cu usile inchise, a mers in spate si a solicitat agresorului sa ia loc in spatele autobuzului si pe copii sa-i linisteasca fiindca erau agitati. A cerut de asemenea ajutorul celorlalti calatori care erau in mijlocul de transport, inclusiv unui coleg de serviciu care se indrepta spre slujba in acel moment si a anuntat politia. Politia s-a prezentat foarte repede si a ridicat agresorul, iar echipajul SMURD a venit si a luat copilul pentru a face investigatiile medicale necesare. Filmarile pe care le-am descarcat de pe camerele de luat vederi din autobuz le vom pune la dispozitia anchetatorilor pentru a continua cercetarile in aceasta situatie", a declarat Adrian Mihai, purtator de cuvant al CTP Iasi.

Ancheta in desfasurare

Politistii au deschis o ancheta imediat dupa producere incidentului. "Politistii din cadrul Sectiei 2 Politie Urbana Iasi au fost sesizati despre faptul ca un minor ar fi fost agresat intr-un mijloc de transport in comun de catre un barbat. In urma probatoriului administrat in cauza, persoana banuita de comiterea faptelor a fost retinuta de politisti pentru 24 de ore. De asemenea, cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunilor de lovire si alte violente, tulburarea linistii si ordinii publice si port sau folosirea fara drept de obiecte periculoase", a declarat Anca Vijiac, purtator de cuvant al IPJ Iasi.

Adolescentul a fost operat la Spitalul "Sfanta Maria" din Iasi si este in afara oricarui pericol. Radu Ciocan, barbatul care l-a intepat cu briceagul pe adolescent va raspunde in fata legii. Daca se va dovedi ca este vinovat, risca sa-si petreaca urmatorii ani dupa gratii. Este pacat, insa ca s-a ajuns pana aici. Pana la urma, acest iesean a incercat sa atraga atentia unor adolescenti romi care scuipau seminte intr-un mijloc de transport in comun.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img