vineri, 29 martie, 2024

Substante toxice care fac rau inimii

Distribuie:

Publicat:

Unele medicamente si chiar anumite tratamente pentru cancer pot fi toxice pentru inima. Acestea slabesc muschiului inimii, favorizand aparitia multor afectiuni cardiace. Chiar daca boala poate fi tratata daca este diagnosticata la timp, o parte din aceste toxine sunt fatale.

Medicamentele ADHD si bolile de inima

Stimulentele pe baza de prescriptie medicala, cum este metilfenidatul, trateaza o tulburare psihiatrica, de neuro-dezvoltare, cunoscuta sub denumirea de ADHD. In unele cazuri, administrarea acestor medicamente la copii cu boli de inima a dus la moartea subita a acestora. Din acest motiv, inainte sa incepi un tratament cu un stimulent, asigura-te ca medicul stie despre simptomele cardiace, inclusiv dureri in piept, ritm cardiac neregulat, hipertensiune arteriala sau un atac de cord recent.

Chimioterapia si insuficienta cardiaca

Unul dintre motivele pentru care supravietuitorii de cancer devin vulnerabili in fata bolilor de inima este ca anumite medicamente folosite in chimioterapie sunt toxice pentru acest organ vital. „Cea mai frecventa cardiotoxicitatea este o afectiune cunoscuta sub numele disfunctie ventriculara stanga sau insuficienta cardiaca“, spune Antoaneta R. Tan, medic in Carolina de Nord. Ea spune ca, de obicei, pacientele cu cancer la san fac mai intai o ecocardiografie (ecografie  cardiaca) inainte de a primi medicamentele cunoscute a fi cardiotoxice.

Medicamentele pentru disfunctia erectila si tensiune arteriala

Anumite medicamente prescrise de medic pot suprasolicita inima, fiind periculoase pentru persoanele cu boli cardiace, avertizeaza medicii. Acestea includ tratamentele pentru disfunctia erectila (numita si impotenta). Combinatia dintre Viagra si medicamentele cardiace, cum este azotatul de nitroglicerina, poate duce la o scadere a tensiunii arteriale.

Intoxicatia cu mercurul din peste

Mercurul poate fi foarte toxic pentru inima. Toxicitatea mercurului poate mari tensiunea arteriala, cauza aritmii si creste riscul de atac de cord. Cea mai comuna sursa de intoxicare cu mercur este pestele. Prin urmare, nu mananca peste bogat in mercur, precum rechin, peste-spada, macroul rege. Prin comparatie, optiuni mai sigure sunt somonul si sardinele.

sursa: clickpentrufemei.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img