joi, 25 aprilie, 2024

Suedia inchide penitenciarele din lipsa de infractori

Distribuie:

Publicat:

In Suedia autoritatile s-au vazut nevoite sa inchida patru penitenciare si un centru pentru arestari preventive, pentru ca numarul detinutilor e in continua scadere. Tara nordica are doar 4.800 de detinuti la o populatie de aproximativ 10 milioane de locuitori. Suedia a inchis patru penitenciare si un centru pentru arestari preventive din cauza numarului scazut de detinuti. In ultimii noua ani numarul detinutilor din Suedia a scazut cu aproape o mie. E o scadere importanta, daca stam sa ne gandim ca, in prezent, in tara nordica exista doar 4.800 de condamnati, la o populatie de aproximativ 10 milioane de locuitori, O explicatie a acestui fenomen ar fi relaxarea pedepselor pentru cei care fac trafic cu droguri. Autoritatile suedeze spun ca si programul de reeducare demarat de penitenciare joaca un rol important. Suedia este renumita pentru penitenciarele sale luxoase.

• Acuzatii grave lansate dupa ce un detinut din Penitenciarul Iasi a murit pe patul de spital • Cu toate ca acesta era luat in evidente cu probleme cardiace, nu a ajuns la timp pe mainile medicilor specilisti, iar un stop cardio-respirator i-a adus sfarsitul • Ciudat este ca un document medical ar fi fost luat de catre un medic de la penitenciar chiar din spital dupa decesul detinutului

 

Familia unui detinut din Penitenciarul Iasi rupe tacerea si arunca acuzatii extrem de grave. Gologan Gheorghe Simion a murit pe un pat de la Spitalul "Sfantul Spiridon", dupa ce a suferit un stop cardio-vascular in spatele gratiilor. Povestea incepe pe data de 11 ianuarie, atunci cand un echipaj SMURD a fost solicitat sa intervina la Penitenciarul Iasi pentru ca un detinut este inconstient.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img