vineri, 29 martie, 2024

SUNT DEȘTEPTE, EMINENTE SI SUNT DIN JUDEȚUL VASLUI.

Distribuie:

Publicat:

Deși de-alungul timpului județul Vaslui a dat nume care au scris istoria acestei tari sau au revoluționat domeniile in care si-au desfășurat activitatea, in ultima perioada despre acesta se scrie si se aude doar de rau. Iată ca, încă o data, venim si va facem cunoscute doua femei care la sfârșitul anului trecut au fost nominalizate pentru categoriile “Studentul Anului în România”, respectiv “Student Român al Anului din Europa” (nivel post-universitar). Acestea au intrat în finala concursului "Excelenţă Academică în Străinătate 2018", organizat de Liga Studenţilor Români din Străinătate.

 

 JOS PĂLĂRIA” PENTRU FLORENTINA SI ANDREEA .        

  Andreea Şerban a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, precum şi cursurile Facultăţii de Drept de la Universitatea „West Bohemia” din Pilsen, Republica Cehă, prin programul Erasmus. A desfăşurat activităţi de voluntariat în cadrul Asociaţiei Tineretul ONU din România Filiala Iaşi în calitate de membru senior al departamentului de proiecte şi secretar adjunct al asociaţiei şi în cadrul Asociaţiei Studenţilor la Drept – UAIC Iaşi, în departamentul de proiecte. 

Andreea a coordonat prima conferinţă din România care simulează activitatea legislativă a instituţiilor UE

Andreea a iniţiat şi coordonat în calitate de Director General prima ediţie a Model European Union Iaşi, prima conferinţă din România care simulează fidel activitatea legislativă a instituţiilor Uniunii Europene. De asemenea, a iniţiat şi coordonat Clubul Model United Nations din Iaşi – program de dezbatere şi cunoaştere a activităţii Organizaţiei Naţiunilor Unite.                                                       

 Florentina Sava a terminat Facultatea de Biologie din Iaşi şi a realizat numeroase studii în străînătate, contribuind la identificarea unor noi gene care determina distrofii retiniene moştenite.                                    

   “Am absolvit masterul de genetică moleculară la Universitatea din Barcelona şi Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» Iaşi . Ulterior, datorită meritelor obţinute în anii universitari, mi s-a acordat o bursă prestigioasă şi foarte competitivă de la Ministerul Educaţiei şi Guvernul Spaniei să continui cercetarea în identificarea funcţiei genei CERKL la Universitatea din Barcelona. Succesiv, am realizat studii de cercetare în domeniul bolilor de retină la Universitatea din Oklahoma , SUA. Anul acesta am absolvit doctoratul în Medicină Clinică la Universitatea Semmelweis, Budapesta. Cercetările tezei de doctorat au rezultat în numeroase articole ştiinţifice publicate în jurnale cu factor de impact ridicat şi am avut onoarea să le prezint la şcoli şi conferinţe mondiale sponsorizate de diferite burse şi premii. În paralel, am ţinut ore de genetică umană la Universitatea din Barcelona şi Universitatea din Birmingham . Momentan, sunt genetician clinician la Birmingham Women’s and Children’s Hospital, UK ”, a declarat Florentina.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img