joi, 18 aprilie, 2024

Sunt uriase si se gasesc extrem de rar in natura. Iata cum arata cele mai mari feline salbatice din lume – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Un pui de ligru, incrucisare rara intre un leu si o tigroaica, s-a nascut intr-o gradina zoologica din regiunea Rostov pe Don, in sudul Rusiei, a declarat pentru AFP directorul acestei gradini, Erik Airapetian.

Ligrii pot ajunge la peste 400 de kilograme, in conditiile in care greutatea maxima a unui tigru este de circa 300 de kilograme iar cea a unui leu de 250 kilograme.

Botezat Tar, ligrul s-a nascut in urma cu doua luni si jumatate in urma imperecherii tigroaicei Printesa cu leul Cezar, a precizat el.

Citeste si: SOCANT! A trait captiva intr-o cusca timp de 10 ani

Parintii sai “traiau de mult timp impreuna, se cunosteau bine. Si, cand a venit momentul rutului pentru tigroaica, nu a existat alta solutie pentru ea”, a spus Airapetian.

Ligrii sunt animale extrem de rare si sansa lor de a se naste in natura este aproape zero, in conditiile in care tigrii traiesc in Asia iar leii in Africa, a explicat acesta. “In prezent, exista doar 20 de ligri in lume”, a adaugat Airapetian.

Pentru moment, acesta este putin mai mare decat o pisica, dar un ligru adult este mai mare si mai greu decat parintii sai.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img