vineri, 29 martie, 2024

Surprize de iarna pentru scolarii si prescolarii din Vetrisoaia – FOTO

Distribuie:

Publicat:

In comuna vasluiana Vetrisoaia lucrurile sunt intr-o continua dezvoltare , iar acest lucru este intarit de actiunile intreprinse de administratia primarului Corneliu Stinga . Daca in urma cu un an scriam despre bursele de merit oferite studentilor si despre masa calda pe care o primesc prescolarii si copiii fara posibilitati, acum va relatam cum 316 copiii au primit, luni – marti, 9 si 10, decembrie, pachete integrale cu imbracaminte si rechizite ce contin mai multe elemente incepand de la sosete pana la gecute groase si incaltaminte potrivita de iarna . Cadourile au  fost primite cu entuziasm de catre elevii din comuna.

Obiectivul general al proiectului demarat prin sprijinul Uniunii Europene in anul 2016 iar perioada de pregatire a fost de 2 ani de zile, avand o valoare de 1,5 milioane de euro, are drept scop accesul la educatie, dezvoltarea serviciilor educationale si a capacitãtii resurselor umane în unitãtile de învãtãmânt vulnerabile din satele Vetrisoaia, Osesti si Pungesti prin implementarea de actiuni cu impact direct asupra facilitãrii accesului la educatie si prevenirea pãrãsirii timpurii a scolii, actiuni destinate îmbunãtãtirii si diversificãrii serviciilor educationale si actiuni destinate dezvoltãrii resurselor umane. 320 de copiii incepand cu grupa mica de la gradinita si terminand la clasa a -12 -a, s-au bucurat de cadouri.

Beneficiarii programului derulat la Vetrisoaia sunt atat elevii cat si profesorii dar si persoanele adulte care nu au reusit sa parcurga cursurile scolii gimnaziale la momentul potrivit  si care beneficiaza de  prevederile  programului “A doua sansa”. In aceasta vara, un numar de 120 de copiii  din comuna Vetrisoaia au fost in vacanta la mare, pentru multi dintre  acestia a fost prima oara cand au vazut marea . Ca o noutate,  27 de persoane cu varste cuprinse intre 24 si 57 de ani, urmeaza ciclu 1 al cursurilor gimnaziale .

Tot in cadrul acestui program finantat complet de Uniunea Europeana,  comuna Vetrisoaia a primit un videoproiector, o sala cu 40 de calculatoare pentru cursurile de informatica. Profesorii implicati in activitate beneficiaza de cursuri de specializare. Conform programei proiectului, scolarii vor beneficia si in 2020 de tabere si alte cadouri .

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img