vineri, 29 martie, 2024

Surse: Reteaua terorista Stat Islamic revendica prabusirea avionului de pasageri in Mediterana

Distribuie:

Publicat:

Reteaua terorista Stat Islamic revendica doborarea avionului egiptean prabusit joi dimineata in Marea Mediterana, conform unor site-uri afiliate organizatiei fundamentaliste sunnite.

Un pasager irakian s-a aruncat in aer la bordul avionului companiei EgyptAir, informeaza agentia AMAQ, afiliata retelei teroriste Stat Islamic, conform site-ului Newsday247.com.

Informatiile au fost confirmate de surse islamiste citate de Centrul European pentru Studii Strategice si Securitate (ESISC), potrivit publicatiei Daily Star.

Mesajele de revendicare nu au putut fi confirmate din surse independente.

Avionul de pasageri egiptean prabusit joi in Marea Mediterana probabil a avut o bomba la bord, au afirmat acum cateva ore surse din cadrul Administratiei SUA si din serviciile de informatii americane citate de postul CNN. “Primele indicii par sa confirme ipoteza unei bombe”, au declarat oficiali din cadrul Administratiei americane.

Probabilitatea unui atac terorist este mai mare decat cea a unei defectiuni tehnice in cazul avionului de pasageri prabusit in Marea Mediterana, a afirmat si ministrul egiptean al Aviatiei civile, Sherif Fatih. “Exista o probabilitate mai mare ca avionul sa fi fost vizat de un atac terorist decat sa fi avut o problema tehnica”, a declarat Fatih. “Probabil este vorba de un act terorist, deocamdata nu avem certitudini”, a precizat Sherif Fatih.

Prabusirea avionului de pasageri egiptean in Marea Mediterana probabil a fost rezultatul unui atac terorist, a declarat si Alekasndr Bornikov, directorul Serviciului Federal rus de Securitate (FSB).

Un avion Airbus A320 al companiei EgyptAir care zbura din Paris (Franta) spre Cairo (Egipt), efectuand cursa MS804, s-a prabusit joi dimineata in Marea Mediterana, in largul insulei elene Karpathos. La bord erau 56 de pasageri si zece membri ai echipajului. Este vorba de 30 de cetateni egipteni, de 15 francezi si de cetateni din Marea Britanie, Belgia, Irak, Kuwait, Arabia Saudita, Sudan, Ciad, Portugalia, Algeria si Canada.

In toamna anului 2015, organizatia terorista Stat Islamic a revendicat prabusirea unui avion de pasageri rus in Egipt, un incident soldat cu 224 de morti. Avionul Airbus A321 al companiei ruse Kogolimavia (Metrojet), care zbura pe ruta Sharm el-Sheikh – Sankt-Petersburg, s-a prabusit pe 31 octombrie in Peninsula Sinai, in nordul Egiptului. Incidentul aerian s-a soldat cu moartea celor 224 de persoane aflate la bord. Gruparea fundamentalista Provincia Sinai, filiala egipteana a retelei teroriste Stat Islamic, a revendicat doborarea avionului, informatia fiind confirmata de Rusia, Statele Unite si Marea Britanie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img