vineri, 29 martie, 2024

Suspiciuni de BLAT intre PSD si USR: Miza strategiei ‘neutre’ la votul pentru presedintia Senatului (surse)

Distribuie:

Publicat:

Strategia USR de la votul de marţi pentru preşedinţia Senatului ridică mari semne de întrebare. Surse politice vorbesc despre un non-combat al USR, cu scopul de a obţine susţinerea PSD într-o manevră alti-PNL.

Marţi, în plenul Senatului, liderii de grup şi-au anunţat pe rând propunerile pentru preşedinţia forului parlamentar. Dacă PSD, ALDE şi PNL au susţinut fiecare câte un candidat, UDMR a anunţat că susţine candidatul PNL. Singurul grup parlamentar care nu a anunţat nici candidat propriu, nici susţinere pentru un alt candidat a fost grupul USR. "Grupul parlamentar USR nu are o propunere proprie. Vom vedea", a transmis liderului grupului, Adrian Wiener.

Odată cu apariţia unor voturi nule în primul tur al alegerilor din Senat şi, ulterior, apariţia a şase voturi în plus pentru Meleşcanu în al doilea tur, suspiciunile au "înflorit". Unii senatori vorbesc despre o înţelegere în PSD şi USR (fie pe partid, fie direct cu senatori USR), pentru a susţinere ascundă a lui Meleşcanu.

Miza ar fi, potrivit surselor din Senat, funcţia de preşedinte al Comisiei de Mediu, deţinută în prezent de PNL. USR ar dori să preia conducerea comisiei de la George Cătălin Stângă (singurul membru PNL din comisie), în condiţiile în care 6 dintre cei 11 membri sunt de la PSD. USR are doi reprezentanţi în Comisia de Mediu: Allen Coliban şi Cristian Ghica.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img