joi, 28 martie, 2024

Talharie de 3 lei la Barlad. Individul are un adevarat palmares de infractiuni

Distribuie:

Publicat:

Politistii barladeni au retinut un barbat care a savarsit infractiuni de furt si o infractiune de talharie pe raza municipiului Barlad. Acesta a fost prezentat in fata instantei de judecata cu propunerea de arestare preventiva. 

Politistii Biroului de Investigatii Criminale Barlad au probat activitatea infractionala a lui B. Radu, de 42 ani, din municipiul Barlad, banuit de savarsirea infractiunilor de talharie, furt si furt calificat, fapte comise in perioada ianuarie – mai a.c..
In urma cercetarilor efectuate politistii au stabilit faptul ca in luna ianuarie, B. Radu s-a intalnit pe strada Vasile Parvan din municipiul Barlad cu un tanar de 28 ani, din aceeasi localitate. I-a solicitat acestuia bani, insa fiind refuzat l-a imobilizat pe tanar si i-a luat din buzunar 3 lei. Ulterior, l-a deposedat pe tanar de haina cu care era imbracat, l-a lovit si apoi a parasit zona.

In luna martie , barbatul a patruns in curtea unui imobil de pe strada Nicolae Tonitza si a sustras unelte folosite in constructii, iar in luna aprilie. a sustras produse alimentare dintr-o societate comerciala din municipiul Barlad.

De asemenea, in lunile martie, aprilie si mai a patruns de sase ori in incinta unei societati comerciale din municipiul Barlad si a sustras bunuri (tevi metalice si o roaba), in valoare de 3.928 de lei.

Prin faptele sale barbatul a creat un prejudiciu de 4.200 lei. Jumatate din prejudiciu a fost recuperat si restituit persoanelor vatamate.

B. Radu a fost retinut de politisti pentru o perioada de 24 ore, iar astazi a fost prezentat la Parchetul de pe langa Judecatoaria Barlad cu propunerea de arestare preventiva.

Pentru a preveni astfel de infractiuni politistii recomanda administratorilor societatilor comerciale sa adopte masuri de supraveghere a unitatii:
Amenajarea unui colt cu rafturi, unde vor fi lasate bagajele voluminoase ale clientilor, care vor fi supravegheate de un angajat!
–    Persoanele care hoinaresc prin magazin in mod „dezinteresat” si urmaresc doar vigilenta celor care supravegheaza trebuie sa dea de gandit!
– Atentie sporita trebuie acordata persoanelor care pot ascunde sub vestimentatie buzunare special confectionate pentru a ascunde diverse produse! 
– Asigurarea unui iluminat corespunzator pe timp de noapte a usilor de acces in magazin! 
– Pe timpul noptii, societatile trebuie sa fie prevazute cu sisteme de alarma, sa aiba inchizatori sigure si grilaje, conform prevederilor Legii nr. 333/2003. Cu cat sistemul de siguranta va fi mai sofisticat, riscul spargerii va fi diminuat!
– Daca firma detine spatii de depozitare exterioare este necesar un sistem de protectie perimetrala. Montati un sistem de supraveghere si inregistrare video pe care sa-l conectati la sistemul de alarmare a unui dispecerat de monitorizare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img