sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Tariceanul il va apara pe Sova in Senat

Distribuie:

Publicat:

Cei 11 senatori ALDE au fost indemnati sa voteze, joi, impotriva cererii DNA de retinere si arestare a lui Dan Sova.scrie stiripesurse.ro

Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a explicat ca prin respingerea cererii procurorilor, ‘mersul Justitiei nu este blocat’ si procurorii au toata libertatea procedurala sa-si continue ancheta pana la finalizarea rechizitoriului si trimiterea in judecata a senatorului PSD.

“Am declarat de mai multe ori ca ALDE, ca partid liberal, considera oportuna arestarea preventiva in cazul infractiunilor savarsite cu violenta, in cazuri de flagrant si atunci cand persoana urmarita penal ar putea ingreuna aflarea adevarului. In cazul senatorului Dan Sova nu exista fapte comise cu violenta. Statutul juridic pe care-l are in prezent senatorul Sova permite anchetatorilor sa urmareasca intreaga sa activitate si, ca urmare, el nu poate influenta negativ mersul anchetei. Consecventa pozitiei noastre in acest gen de cazuri si avand in vedere considerentele de mai sus, am recomandat senatorilor din grupul ALDE sa voteze impotriva cererii de retinere si arestare a senatorului Dan Sova. ALDE considera ca prin aceasta recomandare, mersul Justitiei nu este blocat, procurorii au toata libertatea procedurala sa-si continue ancheta pana la finalizarea rechizitoriului si trimiterea in judecata a celui in cauza. In Romania de azi, masura lipsirii de libertate a devenita o regula si nu o exceptie, practica pe care noi, ca liberali, n-o impartasim.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img