joi, 28 martie, 2024

Te simti stresat? Acestea sunt alimentele care te vor ajuta

Distribuie:

Publicat:

Te afli intr-o perioada dificila, ai un program foarte incarcat si nu stii cum sa treci peste? Stresul este una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta actuala societate. Din fericire, exista solutii care reduc efectele stresului, iar dieta te ajuta in acest sens. Iata cateva alimente care te ajuta sa combati stresul:

Portocale
Sunt o sursa de vitamina C, nutrient care reduce stresul si normalizeaza tensiunea dupa un moment mai tensionat. Solutia: o portocala mancata pe indelete sau un pahar de suc de portocale. In acest ultim caz nu uita sa adaugi si pulpa fructului.

Afine
Aceste fructe sunt printre cele mai bogate surse de antioxidanti. Doza crescuta de vitamina C face ca, la nivelul creierului efectele sa fie de trei ori mai puternice decat cele ale unei cesti de cafea.

Sparanghel
Este leguma pe care trebuie sa o mananci dupa o intalnire, dupa o sedinta sau dupa un alt eveniment stresant. Acesta este bogat in acid folic si ajuta la stimularea starii pozitive si induce o stare de calm.

Avocado
Stresul este un mare consumator de potasiu. Acest mineral nu se poate stoca si trebuie adus prin alimentatie. O sursa excelenta este avocado care vine la pachet cu grasimile nesaturate care ajuta la scaderea tensiunii arteriale si la indepartarea stresului.

Curcan
Serotonina si melatonina, responsabile pentru reglementarea starii de spirit si de sanatate, se gasesc in carnea de curcan. Aceasta face ca aceast tip de carne sa fie ideal in perioadele tensionate, cu atat mai mult cu cat ofera raportul ideal de proteine – cardohidrati, organismul simtindu-se plin de energie.

sursa: femeia.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img