vineri, 29 martie, 2024

Teo Trandafir, despre cati bani are cu adevarat: ”Unii isi imagineaza intotdeauna ca ai mai mult”

Distribuie:

Publicat:

Prezentatoarea Kanal D a marturisit cat de importanti sunt banii pentru ea si recunoaste ca face multe donatii. De asemenea, fiica ei, Maia, este foarte chibzuita, fiind educata sa nu puna pret pe numele firmei atunci cand merge la cumparaturi.

Teo Trandafir crede ca banii aduc fericirea. Cu o conditie: sa-i folosesti ca sa faci bine. „Coroborati cu generozitatea, cu empatia, cu experienta personala, care iti arata cat de mult poti suferi daca nu esti ajutat, banii reprezinta o parghie foarte importanta, sa nu fim ipocriti”, spune vedeta Kanal D.

”Eu chiar cred ca banii iti aduc fericirea, pentru ca uite, sa luam o situatie concreta, sa zicem ca prietenul tau cel mai bun prieten se imbolnaveste foarte grav si singura lui speranta este sa mearga sa faca o operatie foarte scumpa intr-o tara straina… Romania nu il ajuta, ca asta e tara, prietenii nu il ajuta, pentru ca nu au bani, dar tu poti sa il ajuti si asta te face fericit. Oamenii care considera ca banii nu aduc fericirea n-au avut bani niciodata si se alina cu asta. Daca ai avut parte de mult la viata ta, stii cat conteaza. Daca poti sa ajuti pe cineva si sa salvezi o viata, daca poti sa te ajuti pe tine sau pe cineva, daca poti sa arati unui prieten, unui apropiat sau unui dusman un semn al aprecierii tale, eu zic ca banii fac diferenta, pentru ca nu poti sa trimiti la nesfarsit oamenilor ganduri bune, pozitivism, salutari calde. E un om caruia ii moare copilul cu zile si tu ii spui: „Sa speram ca totul va fi bine!”? Nu, ii spui „De cat ai nevoie ca sa te duci cu copilul la Viena?”, „20.000…”, „I-ai!”, „Cand trebuie sa ti-i dau inapoi?”, „Nicodata, sunt pentru copil!”. Da, banii aduc fericirea si salveaza vieti. Orice salveaza vieti aduce fericirea. Si medicii aduc fericirea. Banii luati ca atare nu au valoare. Nu te fac fericit, pentru ca iti pun in carca o gramada de indatoriri, o gramada de energii negative care iti vin din toate partile, de invidii exacerbate, pe care nu le poti controla nicicum. Unii isi imagineaza intotdeauna ca ai mai mult. Si te urasc, practic, degeaba. Da, banii coroborati cu generozitatea, cu empatia, cu experienta personala care iti arata cat de mult poti suferi daca nu esti ajutat reprezinta o parghie foarte importanta, sa nu fim ipocriti”, a povestit Teo Trandafir intr-un interviu acordat libertatea.ro.

Teo a vorbit si despre felul in care fiica ei, Maia, priveste partea materiala a vietii.

”Maia e un om foarte chibzuit, mult mai chibzuit decat mine. Am avut o intamplare cand era ea foarte mica, isi dorea foarte mult sa imi ofere o borseta pe care stia exact cum o vreau. Borseta pe care o am si acum. A gasit la un magazin foarte scump, de fite, o borseta exact asa, din piele de „crocobaur”, care costa extraordinar de mult. Si a fost foarte dezamagita ca nu isi poate permite acea borseta pentru mine… In momentul in care i-am spus ca nu o vreau pe aia, ci pe asta de 70 de lei care face exact acelasi lucru, a inceput sa inteleaga. Eu folosesc acum un portofel pe care ea mi l-a dat si pe care n-a dat cine stie ce, pentru ca a inteles lectia de atunci. Nu orice e foarte scump chiar corespunde cerintelor tale, nu orice este nenegociabil. Un lucru care costa mai putin poate aduce mai multa bucurie, doar ca nu scrie firma. Ea e genul de om care nu pune pret pe 4-5 litere aurii puse acolo, care cvadrupleaza orice pret”, a mai declarat Teo in acelasi interviu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img