vineri, 29 martie, 2024

Teodorovici grabeste decontul podului peste Dunare: ‘Maine trimitem la CE cererea de finantare pentru decontarea acestui pod din fonduri europene’

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că vineri va fi transmisă la Comisia Europeană cererea de finanţare din fonduri europene a podului suspendat peste Dunăre din zona Tulcea – Brăila, potrivitagerpres.ro.

"Un aspect foarte important, nu neapărat obiectul acestei şedinţe de Guvern, ci un subiect discutat în spaţiul public foarte des şi anume podul suspendat peste Dunăre în zona Tulcea-Brăila. Este un proiect foarte important cu implicaţii deosebite în dezvoltarea regională a acelei zone, Delta Dunării, şi nu numai, pentru care sunt disponibile finanţe de aproximativ 550 de milioane de euro, din care 363 de milioane de euro sunt fonduri europene. (…) Mâine se va trimite la Comisia Europeană cererea de finanţare pentru decontarea acestui pod din fonduri europene. Astăzi, colegii de la Ministerul Fondurilor Europene definitivează întreaga cerere de finanţare, iar mâine până la finalul zilei această solicitare se va afla la Comisia Europeană, fapt pentru care sper ca şi la Comisia Europeană să fie duse eforturile necesare pentru ca acest proiect să fie aprobat într-un termen cât mai scurt, astfel încât ceea ce deja am alocat din bugetul de stat pentru acest an, avansurile deja plătite la constructor şi cheltuielile pe timpul anului, să fie rambursate din fondurile europene", a spus Teodorovici într-o conferinţă de presă la Guvern.

El a precizat că podul suspendat va avea o lungime de 1,9 km.

Ministrul a indicat că implementarea acestui obiectiv a început în decembrie 2018, urmând ca finalizarea lucrărilor să aibă loc la 31 decembrie 2023.

De asemenea, Eugen Teodorovici a arătat că Executivul a aprobat o finanţare de 4 milioane de lei din Fondul la dispoziţia Guvernului pentru realizarea în regim de urgenţă a lucrărilor de decolmatare a canalelor Letea şi Sidor din raza comunei CA Rosetti din judeţul Tulcea.

"Lucrările sunt necesare pentru a fi realizate în cel mai scurt timp din cauza nivelului scăzut de apă fapt ce duce la imposibilitatea accesului navelor sanitare tip ambulanţă şi a celor pentru situaţii de urgenţă punând astfel în pericol viaţa populaţiei din acea zonă", a explicat ministrul Finanţelor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img