sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Terapii eficiente cu muscata rosie

Distribuie:

Publicat:

Muscata rosie, numita si Geranium, este o floare ornamentala si totodata medicinala, cu efecte nebanuite asupra sanatatii. Cele mai puternice efecte asupra sanatatii le are muscata cu flori rosii ca sangele. Aceasta emana anumite substante active care distrug stafilococii si streptococii din mediul înconjurator. Este un bun calmant, un sedativ natural, combate cu succes stresul. Muscata rosie este benefica persoanelor care sufera de neurastenie si insomnie.

Terapia cu muscate contra stresului: Muscata este un sedativ natural si combate cu succes stresul. Spre exemplu, în apropiere de capitala Rusiei, la Sanatoriul de boli nervoase din Novomoskovsk, exista sectii speciale care folosesc terapia cu muscate. Potrivit Gleb Maiakov, medic psihiatru în cadrul sanatoriului,  ‘’Geranium-terapia este utilizata în Rusia înca din anii ’80 si consta într-o metoda simpla: cei care sufera de tulburari psihice usoare, de stres, anxietate, angoasa, se aseaza o data pe zi, timp de 30 de minute, în fata ghiveciului si inspira puternic mirosul emanat de frunze si flori’’. O astfel de terapie cu muscate vine în completarea schemei de tratament medicamentos, însa efectele ei deosebite au surprins chiar si personalul medical.

Aromoterapie cu muscata, pentru relaxare: Într-un borcan transparent, de 750 ml, se pune 1 pahar de pasta din frunze si florile tocate de muscata. Se toarna deasupra 125 ml de alcool dublu rafinat, se închide etans si se tine în lumina soarelui puternic, timp de 2 saptamani. Se deschide borcanul, se umple cu uleiul nerafinat (de porumb, de masline, de floarea-soarelui), se închide din nou ermetic si se mai tine la soare înca 2 saptamani. Se strecoara si se stoarce bine. Cateva picaturi de ulei se toarna pe un servetel si se pastreaza într-un flaconas închis etans. Se folosesc pentru diminuarea epuizarii psihice, în cazuri de insomnie, astenie.

Baie cu muscata – contra nevrozelor, insomniei, starii de agitatie: Se toaca 4-5 radacini proaspete de muscata si 1 pahar din frunzele proaspete. Se pun pe foc în 5-7 litri de apa fierbinte, se tin 20 minute pe un foc mediu, se acopera si se lasa la infuzat timp de 2-3 ore, apoi se strecoara si se adauga în cada cu apa calda. Tratamentul are efect calmant si dureaza 10-15 zile. Contraindicatii: Persoanele care sufera de astm bronsic sau au alergie la mirosul de muscata sunt sfatuite sa nu tina în locuinta nici o specie de muscata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img