sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Tigarete confiscate in Piata SF.Ilie din BARLAD.O minora s-a ales cu dosar penal

Distribuie:

Publicat:

Politistii barladeni au intocmit dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de contrabanda pe numele unei tinere de 17 ani, care comercializa, fara drept, tigarete, pe raza municipiului Barlad. 
 

 Politistii Biroului de Ordine Publica Barlad impreuna cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Vaslui au continuat actiunile pentru prevenirea faptelor antisociale si pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice pe raza municipiului Barlad.

In cadrul actiunii din ziua de 6 ianuari,a fost identificata, in zona Pietii Sf. Ilie, o tanara de 17 ani, din municipiul Barlad care oferea spre vanzare 1400 tigarete avand timbru de accizare din Republica Moldova.

Pe numele tinerei a fost intocmit dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, fapta prevazuta de art. 270 alin.3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.

In conformitate cu prevederile Codului Vamal, colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia sunt fapte asimilate infractiunii de contrabanda, iar pedeapsa prevazuta de Legea 86/2006 este inchisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea unor drepturi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img