joi, 28 martie, 2024

Timisoreanul Horia Colibasanu a plecat in Himalaya pentru a deschide o ruta noua pe Everest

Distribuie:

Publicat:

Alpinistul timisorean Horia Colibasanu a plecat, joi, in muntii Himalaya, pentru o ascensiune pe Everest, cu scopul de a deschide o ruta noua spre cel mai inalt varf din lume, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Horia Colibasanu, de meserie stomatolog, a plecat, joi, spre muntii Himalaya, urmand ca expeditia sa inceapa pe data de 3 aprilie, o data cu trekkingul pe Valea Khumbu, in Nepal, si se va incheia la sfarsitul lunii mai. Alpinistul timisorean si-a propus sa deschida o ruta noua pe Everest (8.848 metri).

“Expeditia din acest an este o provocare pentru mine, ca alpinist de mare inaltime. Mi-am propus sa incerc deschiderea unei rute noi de urcare pe varful Everest, bazandu-ma pe experienta de pana acum si in special pe cea de anul trecut, cand am reusit sa raman mai multe zile la rand la altitudine de peste 8.000 de metri”, a declarat Horia Colibasanu.

Sportivul roman il va avea ca partener de expeditie pe Peter Hámor (53 de ani), alpinist slovac care a urcat pe toate cele 14 varfuri de peste 8.000 de metri. Horia si Peter au experienta de echipa de opt ani.
“Peter Hámor este unul dintre alpinistii pe care eu ii apreciez foarte mult. Este un bun sportiv, rapid si are multa experienta in Himalaya. Contez mult pe echipa noastra pentru succesul acestei ascensiuni, avand in vedere provocarea pe care ne-am ales-o in 2018 ”, a adaugat Horia Colibasanu.

Anul acesta are loc cea de-a 20-a expeditie internationala a lui Horia Colibasanu si cea de-a 15-a in Himalaya.

Horia Colibasanu este considerat ca cel mai performant alpinist din istoria Romaniei, avand in prezent in palmares ascensiuni de succes pe opt din cele 14 varfuri montane de peste 8.000 de metri din lume.

Anul trecut, Horia Colibasanu a reusit sa cucereasca varful Everest (8.848 metri), din Muntii Himalaya, stabilind o premiera nationala dupa ce a urcat pe cel mai inalt varf de pe Pamant fara serpasi sau oxigen suplimentar.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img