sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Tot sa lucrezi pentru stat : cate terenuri are seful PSD si presedintele CJ Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Dumitru Buzatu, presedintele PSD al Consiliului Judetean Vaslui este catalogat drept baronul unuia din cele mai sarace judete din Romania. Desi si-a dedicat ultimii 25 ani politicii si administratiei, Dumitru Buzatu, presedintele Consiliului Judetean Vaslui, a dobandit o avere rermarcabila, iar investitiile in agricultura au toate sansele sa il transforme intr-un veritabil mosier. La un an dupa revenirea din Parlamentul Romaniei la Vaslui, din 2005 si pana in 2010 Buzatu a achizitionat peste 70 de hectare de teren agricol atat in judetul Vaslui (in comunele Zapodeni si Stefan cel Mare), cat si in judetul Suceava, la Saru Dornei. Valoarea terenurilor consemnata in declaratia de avere este de-a dreptul modica, avand in vedere zona in care se afla acestea. In prezent, in judetul Vaslui, Buzatu detine 1.465 mp intravilan in municipiul Vaslui, aproape 50.000 mp in comuna Zãpodeni, 20.400 mp in comuna Stefan cel Mare, 5.000 mp in orasul Negresti si 86.475 mp in Saru Dornei, judetul Suceava. Pentru terenurile achizitionate aici, Dumitru Buzatu a platit aproape o jumatate de milion de euro daca ne gandim ca in medie pretul pentru un mp de teren in Vatra Dornei este de 5 euro.

Vorbim de peste 7 hectare de teren, in unitatile teritoriale Stefan cel Mare si Zapodeni, comune aflate in apropierea municipiului Vaslui, unde fieful PSD este in floare, iar primarii celor doua comune sunt fideli presedintelui Buzatu. Terenurile cumparate in cele doua comune, au fost transformate intr-o veritabila ferma pomicola, suprafetele fiind plantate cu pomi fructiferi, care sunt deja pe rod.

Dumitru Buzatu mai detine o casã si un apartament, in Vaslui, plus mai multe spatii de productie in comuna Zãpodeni, locuintele din Vaslui fiind pe numele senatoarei Gabriela Cretu, iar Buzatu apare acolo drept coproprietar.

Vila de la Zapodeni este consemnata in scriptele Primariei Zapodeni dreapt anexa gopodareasca, iar in declaratie de avere – spatiu de productie!

Fiul, angajatul tatalui, iar apoi secretar de stat

Infiintat in luna martie 2009, Centrul de Afaceri din Vaslui este o societate care apartine in proportie de 70% Consiliului Judetean, si 30% Consiliului Local. Institutia a fost condusa o buna bucata de timo de Tudor Buzatu, fiul sefului PSD. Acesta isi urmeaza tatal si pe plan politic. Daca Dumitru Buzatu conduce Organizatia Judeteana a PSD, fiul sau este presedintele Organizatiei de Tineret a PSD Vaslui. ”Eu sunt mandru ca sunt fiul parintilor mei. Oamenii au ales dupã cum au crezut, nu am fost pus in functie de catre tatãl meu, am fost ales de colegii de partid. Nu au mai existat familii de politicieni in Romania? Nu suntem noi la nivelul familiilor istorice din Romania, insa mã mandresc cu ceea ce a realizat familia mea in politica”, declara Tudor Buzatu dupa alegerea sa ca presedinte al tineretului social democrat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img