marți, 16 aprilie, 2024

Toti romanii fac aceasta greseala! Cat de sanatos este sa consumi seminte de dovleac

Distribuie:

Publicat:

Cu totii facem aceasta greseala care in timp ne poate fi fatala. Romanilor le place sa manance seminte, fie ca sunt ele de floarea soarelui sau de dovleac. Majoritatea le prefera pe cele coapte cu multa sare.

Probabil nu stiati cat de periculos este sa mancam seminte. Adesea alegem semintele de dovleac ca pe un snacks despre care credem ca nu are foarte multe calorii, lucru total gresit. Cu totii gresim cand vine vorba de cantitatea de seminte pe care o mancam. Semintele sunt un aliment bogat de grasimi, iar consumul excesiv iti poate deregla dieta.

Cantitatea de seminte recomandata este de 30 de grame pe portie, adica aproximativ doua linguri. Semintele de dovleac sunt sanatoase. Spre exemplu, ele reduc inflamatiile cauzate de artrita si protejeaza oasele, te ajuta sa dormi mai bine si sunt o sursa excelenta de acizi grasi omega-3. De asemenea, consumate in cantitati moderate, semintele de dovleac imbunatatesc sistemul imunitar, tin sub control diabetul si stimuleaza circulatia sanguina, conform dozadesanatate.ro.

Aceste seminte reprezinta una dintre cele mai bune surse vegetale de acizi grasi Omega-3, substante esentiale pentru sanatate. Daca vrei sa iti maresti aportul de Omega-3, ai grija sa nu consumi seminte de dovleac in exces. Cantitatea recomandata este de 20 g pe zi. G.L.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img