miercuri, 24 aprilie, 2024

Traficul prin punctele de frontiera de la granita cu R. Moldova, in perioada sarbatorilor . Vezi situatia din ALBITA

Distribuie:

Publicat:

In perioada sarbatorilor de iarna si in primele zile ale anului 2018, traficul prin punctele de trecere ale frontierei a inregistrat cresteri fata de o perioada normala, dar masurile dispuse de conducerea Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi au dus la fluidizarea traficului.

Deoarece vacanta de iarna se incheie si avand in vedere ca, in curand, vor incepe sarbatorile de iarna pe rit vechi, masurile dispuse pentru fluidizarea traficului prin punctele de trecere a frontierei vor fi mentinute, prin suplimentarea numarului de politisti de frontiera si folosirea la maxim a capacitatii punctelor de trecere a frontierei.

In perioada 18 decembrie 2017 – 02 ianuarie 2018, frontiera romano-moldoveana a fost tranzitata de aproximativ 375.000 de persoane, din care 174.000 pe sensul de intrare in tara si 201.000 pe sensul de iesire din tara.

Cele mai mari valori de trafic, intr-un timp scurt, au fost inregistrate la P.T.F. Albita, cu un trafic de peste 139.000 treceri persoane.

Conducerea Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi a dispus masuri de suplimentare a personalului, sens in care peste 920 de politisti de frontiera au desfasurat, zilnic, activitati de supraveghere si control la frontiera de stat.

De asemenea, a fost folosita la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, in limita configuratiei acestora si in cele mai tranzitate, in functie de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare in tara, precum si echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, tinand cont ca in aceasta perioada sunt efectuate verificari sistematice asupra tuturor persoanelor care tranziteaza frontiera.

Deoarece, in perioada urmatoare se celebreaza sarbatorile de iarna pe rit vechi, se estimeaza cresteri ale traficului la frontiera cu R. Moldova, sens in care vor fi mentinute masurile dispuse pentru fluidizarea traficului prin punctele de trecere a frontierei, prin suplimentarea numarului de politisti de frontiera si folosirea la maxim a capacitatii punctelor de trecere a frontierei.

Recomandari:

Pentru evitarea aglomerarilor, Politia de Frontiera recomanda in continuare participantilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontiera existente la granita, astfel incat sa se preintampine aparitia suprasolicitarilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui numar mare de calatori, intr-un timp foarte scurt.

Mentionam ca, la frontiera romano-moldoveana sunt 6 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier si, in total, sunt disponibile pe sensul de intrare in tara 28 de benzi de control, iar pe sensul de iesire 25.

pe raza jud. Galati:    P.T.F. Oancea – Cahul
                                       P.T.F. Galati – Giurgiulesti
pe raza jud. Vaslui :   P.T.F. Albita – Leuseni
pe raza jud. Iasi:         P.T.F. Sculeni – Sculeni
pe raza jud. Botosani: P.T.F. Radauti – Prut-Lipcani
                                        P.T.F. Stanca – Costesti

Reamintim ca accesand aplicatia on-line „Media timpilor de asteptare in punctele rutiere de trecere a frontierei deschise traficului international” la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ se pot vizualiza punctele de trecere ale frontierei, care sunt marcate, in functie de trafic si timpii de asteptare, in culori diferite.

Timpii de asteptare sunt actualizati in timp real, fapt ce ajuta utilizatorul sa-si reconfigureze traseul catre un punct de frontiera ce inregistreaza valori de trafic scazute.

Politia de Frontiera a pus la dispozitia participantilor la traficul transfrontalier numarul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul in care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizarile fiind preluate de catre politistii de frontiera care vor actiona in consecinta, legal, de la caz la caz. De asemenea, informatii privind punctele de trecere ale frontierei sunt disponibile pe pagina de internet a Politiei de Frontiera Romane: www.politiadefrontiera.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img