vineri, 19 aprilie, 2024

TRAGEDIE la Jocurile Paralimpice de la Rio!

Distribuie:

Publicat:

Tragedie la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro. Un concurent in proba de ciclism rutier masculin a murit dupa ce, in timpul cursei a cazut si s-a lovit cu capul de o piatra suferind un stop cardiac.

Evenimentul s-a produs in timpul cursei C4-5 ce a avut loc sambata noapte la Rio de Janeiro. Ciclistul iranian Bahman Golbarnezhad a fost dus de urgenta la spital, dupa ce in timpul cursei a cazut, s-a lovit cu capul de o piatra si a suferit un stop cardio-respirator.Medicii au intervenit imediat, insa in ciuda tratamentului de urgenta sportivul in varsta de 48 de ani, a fost declarat mort la spital.

“Aceasta este o stire care ne intristeaza pe toti si pune in umbra tot ce s-a intamplat la aceasta editie a jocurilor Paralimpice de la Rio. Gandurile noastre merg acum catre familia , prietenii si colegii lui Bahman. Intreaga miscare Paralimica este alaturi de ei si de Comitetul National Paralimpic din Iran.” a declarat Sir Philip Carven, presedintele Comitetului International Paralimpic

In varsta de 48 de ani, Golbarnezhad s-a nascut la Shiraz in Iran si se afla la a doua competitie majora din cariera, dupa ce in urma cu patru ani a participat si la Jocurile Paralimpice de la Londra. El obtinuse, joi, al 14-lea timp in calificari si era singurul ciclist ce reprezenta Iranul in competitie.

Cursa a fost, de asemenea, marcata de un alt incident, la doar cativa metri de linia de sosire, atunci cand doi dintre ciclistii care se luptau pentru medalia de aur au cazut unul peste celalalt.

Cursa de ieri a inceput la Pontal si a inclus si circuitul Grumari, acolo unde au concurat sportivii de la Jocurile Olimpice din aceasta vara. A lipsit insa traseul Vista Chinesa, acolo unde sportiva din Olanda, Annemiek van Vleuten, a cazut suferind contuzii serioase.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img