vineri, 29 martie, 2024

Traian Basescu primeste o noua lovitura

Distribuie:

Publicat:

Unul dintre marile vise ale lui Traian Basescu e pe cale sa nu i se mai indeplineasca niciodata. Fostul presedinte s-a batut pentru a primi cetatenia Republicii Moldova, iar acum e la un pas sa o piarda. Deputatii Partidului Socialistilor din Republica Moldova au depus, vineri, 26 august, la Curtea Constitutionala, o cerere pentru a verifica legalitatea decretului dat de presedintele Nikolae Timofti privind acordarea cetateniei pentru Traian Basescu.

Inca pe cand mai detinea functia de presedinte, Traian Basescuspunea ca el nu are de gand sa puna capat carierei politice si ca va ruga autoritatile Republicii Moldova sa-i acorde cetatenia moldoveneasca. El a primit cetatenia in iunie 2016, impreuna cu sotia.

„Astazi am depus un apel la Curtea Constitutionala, prin care am atacat decretul lui Nicolae Timofti, presedintele Republicii Moldova, pentru acordarea cetateniei republicii. Noi am cerut sa se anuleze acel decret, precizand ca este o decizie neconstitutionala”, a spus deputatul Vladimir Turcan.

El a subliniat ca Traian Basescu s-a exprimat in repetate randuri ca el nu recunoaste independenta si suveranitatea Republicii Moldova. Intre timp, dupa cum a mentionat deputatul, Timofti i-a dat fostului presedinte al Romaniei cetatenia pe baza Legii cu privire la cetatenie, care prevede ca cetatenia Moldovei se acorda unui strain in cazuri exceptionale sau in interesul republicii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img