vineri, 29 martie, 2024

Traian Basescu recunoaste: “DNA e instrument de eliminare a politicienilor incomozi”

Distribuie:

Publicat:

Fostul sef al statului, Traian Basescu, isi continua atacul dur la adresa Laurei Codruta Kovesi si a DNA-ului. Basescu a venit cu o noua serie de dezvaluiri in direct.

“Nu cred ca DNA este sau a fost instrument in lupta politica desi am avut suspiciuni. Ce a fost DNA-ul si este inca. Un instrument de eliminare al unor oameni politici considerati incomozi. Au fost factor de represiune pe tandemul SRI-DNA cu ecou in Inalta Curte de Casatie si Justitie. Un joc de putere, dar nicidecum unul politic.

Eu nu spun ca oamenii politici nu au avut pacate. Nu au fost pusi sub acuzare doar sfinti. Acesti oameni nu au avut insa parte de un proces corect. Au fost incomozi pentru structurile de forta. O sa mai dau explicatii pe aceasta tema. S-au facut arestari preventive, iar judecatorii dadeau 30 de zile de arest preventiv pe baza a ceea ce se intampla in spatiul public.”, a tunat Basescu.

Acesta a vorbit si despre recenta victorie a Liei Olguta Vasilescu asupra procurorilor DNA. Basescu e convins ca edilul Craiovei a gresit, dar numai asa se poate ca inculpatii din dosaresa plece de pe picior de egalitate cu procurorii.

“Actiunile doamnei Olguta Vasilescu sunt incorecte, dar e la fel ca atunci cand procurorii DNA dau documente din dosare si cheama presa pentru a obtine arestari. Olguta a facut ca si DNA-ul. Instanta i-a lasat pe fiecare cu aceleasi arme. Cat procurorii procedeaza asa si cei acuzati nu au alta solutie. DNA reusea sa obtina arestarea si oamenii sa fie judecati la TV. Oricine are drept la un proces corect. Si un criminal are voie la o judecata corecta. DNA sa se astepte ca atunci cand nu sunt arestati preventiv, cei acuzati sa dea documente selectiv din dosare.

In 2015 si in prima parte a lui 2016 au fost procese nejudecate corect. Au fost judecate de politicieni sau de popor, nu de judecatori. A fost o propaganda publica precum in anii 50. Eu am creat institutiile astea, dar aratati–mi pana in 2014 la finalul anului daca s-au dat acte din dosar. CEDO nu caseaza sentinte ale instantelor. Poate sanctiona statul si sa dea despagubiri celor care nu au avut parte de un proces corect. Daca se intampla asta, poate fi revizuire in instantele noastre.”, a mai spus Basescu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img