joi, 28 martie, 2024

Tranzactie SURPRIZA in industria modei – Michael Kors a cumparat casa italiana Versace

Distribuie:

Publicat:

Grupul de modă american Michael Kors a cumpărat oficial, marţi, casa italiană Versace pentru 1,83 de miliarde de euro, confirmând informaţiile din presă care circulau încă de luni, relatează AFP preluată de news. ro

"Achiziţionarea casei Versace este un pas important pentru grupul nostru. Cu resursele noastre, credem că Versace se va dezvolta pentru a depăşi o cifră de afaceri de 2 miliarde de dolari", a estimat John Idol, directorul grupului Michael Kors, citat într-un comunicat.

"Este un moment foarte motivant pentru Versace. Sunt mândră că marca rămâne puternică atât ăn modă, cât şi în cultura modernă", a declarat la rândul ei Donatella Versace, directorul artistic şi vicepreşedintele grupului omonim.

Fondată în 1978 de către stilistul Giani Versace şi fratele său Santo, casa Versace este un simbol al modei italiene, cu colecţii luxoase şi sexy.

După asasinarea lui Gianni Versace în 1997, marca a cunoscut ani dificili, înainte de a-şi regăsi strălucirea graţie unei importante reorganizări şi iniţiativelor Donatellei, sora lui Gianni şi a lui Santo.

BNR, o nouă INTERVENȚIE ÎN FORȚĂ pe piața bancară – Românii cu rate sunt direct afectați

Versace este deţinută în procent de 20% de fondul american de investiţii Blackrock, restul aparţinând familiei.

Vânzările grupului s-au redresat între 2009 şi 2016, urcând de la 268 de milioane de euro la 668,7 milioane de euro în 2016 înainte de a stagna anul trecut.

Michael Kors este o marcă reputată în Statele Unite şi are mulţi admiratori printre celebrităţi precum Michelle Obama, Catherine Zeta-Jones sau Nicole Kidman.

Grupul a fost fondat în 1981 de Michael Kors care încă este directorul creativ, la vârsta de 59 de ani.

Dacă marca americană ocupă nişa "şic" a produselor vârf-de-gamă, tarifele sale nu sunt încă comparabile cu cele ale casei Versace. O poşetă Michael Kors se vinde, de exemplu, cu preţuri cuprinse între 200 şi 600 de dolari.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img