vineri, 19 aprilie, 2024

Tratamente naturiste pentru alergia la frig

Distribuie:

Publicat:

Exista numeroase tratamente naturiste pentru alergia la frig, asa ca ti-am pregatit o lista cu cele mai intalnite si utile. Alergia la temperaturile scazute sau la frig este caracterizata de roseata, mancarime, urticarie si inflamatie a pielii care a fost expusa la temperaturi joase. Desi exista o multime de tratamente naturiste pentru alergia la frig, este bine sa tii cont si de factorii care ar putea declansa aceasta reactie.

Simptomele de alergie la frig debuteaza imediat dupa ce pielea este expusa la temperaturi scazute ale aerului sau apei. Desi manifestarile apar in timpul expunerii la frig, acestea se inrautatesc atunci cand pielea se incalzeste. Tratamentul urticariei la frig presupune administrarea de medicamente antihistaminice si masuri profilactice precum evitarea frigului, evitarea contactului cu obiectele si suprafetele reci sau cu zapada si a consumului de bauturi reci.

Evitarea factorilor de risc (expunerea la obiecte si la suprafete reci, lichide reci si la aer rece) este esentiala pentru a preveni alergia la frig. Atunci cand iesi din casa iarna, imbraca-te foarte gros. Pe langa tratamentul medicamentos, puteti recurge si la cateva remedii naturiste.

Spre exemplu, produsele bogate in proteine ne incalzesc corpul mai bine decat cele bogate in amidon sau grasimi. Asadar, gustoasele tocanite de pui, bogate in proteine ne pot tine de cald. Nici carnea de peste nu trebuie sa lipseasca din meniul „de iarna”, ea fiind la fel de bogata in proteine ca cea de pasare.

Condimentele emana caldura in corp. Mancarurile condimentate sunt cele care emana in corp cea mai mare caldura. Ele pun sangele in circulatie si va ajuta sa depasiti usor zilele cu temperaturi foarte scazute. Atentie, insa! Nu abuzati de ele pentru a nu afecta stomacul.

Urzica este o planta minune, care este folosita, in general, pentru tratarea alergiilor de orice fel, datorita proprietatilor sale anti-histaminice, care ajuta la ameliorarea simptomelor de alergie.Incercati sa consumati ceai de urzica de trei ori pe zi, timp de o luna.

Un alt medicament naturist care da rezultate este sucul de telina. Telina are propritati anit-alergice. In cazul in care nu sunteti un fan al sucurilor naturale, puteti sa o consumati si rasa, in salatele de cruditati.

Ca tratament local, puteti unge zonele afectate de urticarie cu ulei de sunatoare. Un alt aliat important este ceaiul de macese. Consumat timp de o luna, cate 500 ml pe zi, are niste rezultate spectaculoase.

De asemenea, orice alte alimente care ajuta la intarirea sistemului imunitar sunt binevenite. Incercati, pe cat posibil, sa va protejati de frig, evitand expunerea la temperaturi foarte joase si consumul de bauturi reci. Nu uitati sa cereti sfatul medicului, atat in privinta diagnosticarii, cat si in privinta tratamentelor naturiste pentru alergia la frig.

sursa: elle.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img